A

3–6-vuotiaat

Liikuntatehtäviä 3–6-vuotiaille

Tarkkuusheitto 

Ota ämpäri tmv. ja pyöräytä sukkaparista pallo. Voit tehdä palloja enemmänkin. Aseta siivoussanko hieman kauemmaksi itsestäsi. Osutko palloilla sankoon? Saatko pallot osumaan sankoon heitettyäsi kauempaa? Heitä palloja ja laske kuinka monta osumaa sait.
Tarkkuusheitto: kuvatuki (85 kt)

Keilan kaataminen

Asettele tyhjiä muovipulloja tai maitotölkkejä riviin noin 10 cm välein. Mene tarkkuusheittopaikalta kauemmas ja kaada muovipullot/ maitotölkit pallolla, sukkapallolla tai hernepusseilla heittämällä. + Kuvatuki

Kuljetus 

Laita pallo/ hernepussi/ pieni rikkoutumaton esine + Kuvatuki

a) kämmenellä

b) olkapäälle

c) pään päälle

d) käsivarrella

e) Millä muulla tavalla voisit kuljettaa esinettä?

Tasapainoilurata

Pystytkö kävelemään laatan saumaa tai maton reunaa/ raitaa pitkin pitäen samalla tasapainoa.

Tarjotinkävely

Kävele tarjottimen kanssa rauhallisesti. Jos et löydä tarjotinta, kirja käy myös hyvin. Voit laittaa tarjottimelle/ kirjalle rikkoutumattomia esineitä esittämään lapsia ja lautasta.

Puuhippa

Lähde leikkimään puuhippaa perheesi kanssa pihalle, puistoon tai metsään. Valitkaa ensin leikkialue ja päättäkää, kuka on ensimmäinen hippa. Hippa yrittää saada muita leikkijöitä kiinni, puuta halaamalla on turvassa. Laske turvassa viiteen ja lähde taas liikkeelle.

Kevään merkkien bongailu

Lähde perheesi kanssa pyörä- tai kävelylenkille lähimaastoon. Tarkkaile ympäristöäsi, ojan varsia, pensaita ja puiden latvoja. Löydätkö kevään merkkejä? Kuuletko puron solinaa tai linnun laulua? Näetkö ilmassa jotakin lentävää? Mönkiikö maassa jotakin? Vilahtiko pensaassa jotain pörröistä? Pilkottaako oksalla jotain vihreää? Mitä erilaisia värejä huomaat talven jälkeen heräävässä luonnossa? Kutittaako nenää jokin tuoksu tai haju?

Patsaan veistäjä

Valitkaa ensin, kuka on veistäjä. Patsaita voi olla yksi tai useampia. Veistäjän tehtävä on muotoilla patsaita erilaisiin asentoihin yksittäin tai yhdessä. Vaihtakaa osia esim. kolmen taideteoksen jälkeen.

Huvipuistosilmulaatio

Linkistä kotiin ideaa yhteiseen huvipuistosimulaatioon: https://www.youtube.com/watch?v=fh_zAo7a2tw  

Ruokakasvatus

Aikuisen kanssa

Ota lapsi mukaan ruoan valmistukseen tai leipomiseen. Esimerkiksi pöydän kattaminen ja esille laittaminen onnistuu hyvin jo 3-vuotiaasta alkaen. Lapsen omatoimisuutta voi vahvistaa maidon kaatamisella itse ja leivän voitelemisen harjoittelemisella.

Esikoululaisten ja nuorempienkin kanssa voi harjoitella esimerkiksi tekemään salaattia sekä pilkkomaan helppoja hedelmiä ja vihanneksia. Muistakaa hyvä käsihygienia aina ruokaa valmistaessa.

Tähtisilmän hevipotti

Arjen taidot

Arjen taitoja kuvina