A

Ajankohtaista Järvenpään Opistossa

Tiedote: Maskisuositus opiskelijoille

Järvenpään Opisto suosittelee vahvasti, että kursseille osallistuvat yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia opetus- ja odotustiloissa. Keski-Uudenmaan alueella koronatartuntojen määrä on lisääntymässä. Kasvomaskia käyttämällä suojelet omaa ja muiden terveyttä.

Liikunnan osalta suositus on voimassa ainakin odotus- ja pukuhuonetiloissa, ja tuntien aikana pyritään pitämään riittävät turvavälit. Mikäli liikuntatunti on rauhallinen ja sen aikana pystyy hengittämään maskin kanssa, on maskin käyttö suositeltavaa.

Yleisöluennoille Järvenpää-talon Juhani Aho-saliin voidaan ottaa 20 kuulijaa saapumisjärjestyksessä. Opisto antaa vahvan kasvomaskisuosituksen kaikille kuulijoille!

Koronavirustartuntaa ja tartunnan leviämistä ehkäistään muistamalla noudattaa turvaohjeita:

- noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa
- huolehdi riittävästä turvavälistä
- sairasta kotona
- älä liiku julkisilla paikoilla, koulussa tai työpaikoilla oireisena
- hakeudu koronanäytteenottoon lievissäkin oireissa

Turvallista opiskelua Järvenpään Opistossa

Järvenpään Opistossa seurataan koronavirustilannetta ja noudatetaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Tämän takia opintoryhmien kokoa on rajoitettu.

Tarvittaessa osa kursseista voidaan muuttaa etäopetuksena toteutettaviksi. Etäopetus sisältää opettajan järjestämät nettitunnit esim. videoyhteyden välityksellä. Nettitunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta. Emme palauta kurssimaksuja, jos opetus joudutaan koronatilanteen vuoksi muuttamaan etäopetukseksi (pl. tilanteet, joissa opiskelijalla ei ole käytössään etäopetuksen edellyttämiä laitteita – tällöin hyvitys anotaan erikseen rehtorilta).

Opiskelun turvallisuusohjeet opiskelijalle 1.8.2020 alkaen (OPH:n ohje vapaaseen sivistystyöhön)

• Kurssille saavuttaessa noudatetaan THL:n ohjeistuksia, eikä lähiopetukseen tule osallistua sairaana.

• Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.

• Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

• Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on saatavilla opetustiloissa.

• Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet       pestään tämän jälkeen.

• Huolehditaan turvaväleistä (etäisyys 1-2 metriä) sekä opetus- että odotustiloissa.

• Maskien käytöstä ei ole tällä hetkellä yleistä suositusta, mutta maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Tiedote 11.8.2020

Järvenpään Opiston lukuvuosi 2020-2021 alkaa 24.8.2020. Aloitamme opetuksen suunnitelmien mukaan lähiopetuksena. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten antamia turvallisuussuosituksia kokoontumisten järjestämisessä.

Mikäli Opiston lähiopetus joudutaan keskeyttämään, osa kursseista jatkuu etäopetuksena. Etäopetuksena jatkuvista kursseista on tieto kurssikohtaisesti sivuillamme https://opistopalvelut.fi/jarvenpaa/ 

Kursseista, jotka lähiopetuksen keskeytyessä jatkuvat etäopetuksena, ei ole mahdollista saada hyvitystä (pl. tilanteet, joissa opiskelijalla ei ole käytössään etäopetuksen edellyttämiä laitteita – tällöin hyvitys anotaan erikseen rehtorilta).

Niiden kurssien, jotka joudutaan keskeyttämään ja joita ei voida toteuttaa etäopetuksena, asiakasmaksut palautetaan toteutumattomista kokoontumiskerroista asiakkaan pyynnöstä.

Ilmoittautuminen alkaa 12.8. klo 11.00

Opiston lukuvuoden 2020-2021 kurssit avataan nähtäviksi 2.6.2020 www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ke 12.8.2020 klo 11.00 ja avoimeen yliopistoon to 6.8. klo 11.00.

Painetut esitteen jaetaan järvenpääläisiin kotitalouksiin heinä-elokuun vaihteessa. Niitä voi noutaa myös mm. kirjastolta, uimahallilta, Järvenpää-talolta ja Prismakeskuksesta.

Järvenpään Opiston lukuvuosi 2020-2021 alkaa 24.8.2020. Aloitamme opetuksen suunnitelmien mukaan lähiopetuksena.
Seuraamme jatkuvasti Suomen valtioneuvoston ja THL:n suosituksia sekä ohjeita ja jos koronatilanne aiheuttaa uusia varotoimenpiteitä, toimimme niiden mukaisesti. Noudatamme syksyn toiminnassamme viranomaisten antamia turvallisuussuosituksia kokoontumisten järjestämisessä.

Esitteen pdf-versio Opinto-ohjelma 2020-2021

 

 

 

 

 

10.06.2020 Järvenpään Opiston ensi lukuvuoden kurssitarjonta on julkaistu

13.03.2020 Järvenpäässä varaudutaan koronavirukseen monin keinoin

20.11.2019 Kunteko 2020: Järvenpäästä oman työn sankareina palkittiin Maarit Ojala ja Hanna Nikander

19.10.2018 Vastaa ja vaikuta: Miten kouluja ja päiväkoteja tulisi kehittää Järvenpäässä?