A

Työttömien ja eläkeläisten alennukset

Järvenpään opisto myöntää järvenpääläisille työttömille 50 euron suuruista opintosetelityyppistä alennusta (166 kpl/v). Vuonna 2020 setelin saaneiden on käytettävä seteli vuoden 2020 aikana. Vuoden 2021 setelit ovat jaossa Vapaa-ajan palvelupisteessä (ks. aukioloajat Ilmoittautuminen-kohtasta) 11.1.2021 alkaen. Ota mukaan te-toimiston todistus (jonka voi tulostaa netistä) työttömyydestä. Tukea jaetaan 1/henkilö/kalenterivuosi.

Opintosetelin käyttämisen jälkeen työttömillä on mahdollisuus saada 50 %:n alennus kurssimaksusta, jos he saavat peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea (päivärahan suuruus todistettava). Tuki koskee myös tukeen oikeutetun lapsia.

Seniorit ja eläkeläiset: Opisto hakee vuodelle 2020 Opetushallituksen opintosetelityyppistä tukea. Päätökset tuen suuruudesta ja kohderyhmistä tehdään keväällä ja niistä tiedotetaan tällä sivulla ja lukuvuoden 2020-2021 esitteessä, mikäli päätöstieto tulee ennen painatusta.

Sisaralennus: Lasten ja nuorten taiteen perusopetuksessa sisaralennus on 20 % toisesta sisaruksesta alkaen. Ole yhteydessä palvelupisteeseen heti ilmoittautumisen jälkeen, jotta alennus voidaan huomioida laskutuksessa.

Vapaaoppilas: Vapaaoppilaspaikkoja voi hakea taloudellisin ja sosiaalisin perustein vapaamuotoisella hakemuksella rehtorilta lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen lukuvuodeksi kerrallaan.

Alennukset eivät koske elokuvakerhon eikä avoimen yliopiston opetusta.