A

Arkkitehtikilpailuja

Europan 10 -kilpailuEuropan 10 -kilpailu, 2009
EUROPAN 10 -kilpailu järjestettiin vuonna 2009 samanaikaisesti 19 Euroopan maassa. Kilpailussa etsittiin uusia ratkaisuja ja ideoita eurooppalaiseen kaupunkiasumiseen. Teemoina olivat kestävä kehitys ja uudet julkiset kaupunkitilat. Järvenpään kohde oli Länsi-Ristinummen alue. Järvenpään kilpailun voittivat nuoret suomalaiset arkkitehdit Sanna Meriläinen, Aino Aspiala ja Teemu Seppänen.

Voittaneen työn esittelyaineisto: New Deal (pdf)

 

Lepolan-Ristinummen arkkitehtuurikilpailuLepolan-Ristinummen arkkitehtuurikilpailu, 2007
Järvenpään kaupunki järjesti yleisen, kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Lepolan—Ristinummen alueen suunnittelusta. Kilpailu oli avoin myös ulkomaalaisille arkkitehdeille. Kilpailun ensimmäinen vaihe käytiin 19.6.–2.10.2006. Toiseen vaiheeseen, joka käytiin 13.12.2006–2.4.2007, valittiin viisi kilpailijaa. Kilpailun tarkoituksena oli hahmottaa Lepolan—Ristinummen kasvusuunnan ratkaisuja erityisesti kulttuuriympäristön ja yhdyskuntarakenteen kannalta ja kehittää laadukkaita asuntokorttelisuunnitelmia. Kilpailun voittivat arkkitehti Kari Nykänen, avustaja Jaakko Kallio-Koski, liikennekonsultti (2. vaihe) Jorma Hämäläinen.

Voittaneen työn esittelyaineisto: Saaret (pdf)

 


Perhelän korttelin kutsukilpailuPerhelän korttelin kutsukilpailu, 2007
Kutsukilpailun on järjestänyt Skanska Kodit Oy. Yhteistyökumppaneina olivat Järvenpään kaupunki ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA. Kilpailuun kutsuttiin kuusi suunnitteluryhmää. Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä teknisesti ja taloudellisesti toteutuskelpoinen ehdotus korttelin kaavoituksen, jatkosuunnittelun ja toteutuksen pohjaksi. Kilpailun voitti Arkkitehtiryhmä A6.

Voittaneen työn esittelyaineisto: Semafori (pdf)