A

Asiakkaalle

Kotiateriapalvelun järjestäminen 

Kotiateriapalvelulla tarkoitetaan kotiin kuljetettuja aterioita. Ateriat voidaan toimittaa asiakkaalle lämpiminä, kylminä tai pakasteina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Palvelua voi hankkia palvelua Järvenpään alueella tuottavilta yrityksiltä.

Järvenpään kaupunki hyväksyy kotiateriapalvelujen tuottajiksi laatusitoumuksen antaneita ja kaupungin laatukäsikirjan ehtoihin sitoutuvia palveluntuottajia. Hyväksytyn laatusitoumuksen antaneet palveluntuottajat julkaistaan palveluntuottajaluettelossa, joka on saatavissa internetsivuilla ja Järvenpään seniorineuvonnasta sekä kotihoidon työntekijöiltä. Asiakkaat voivat hankkia kotiateriapalveluja ottamalla yhteyttä suoraan valitsemaansa palveluntuottajaan. Sopimus palveluista tehdään palveluntuottajan ja asiakkaan välille ja asiakas maksaa palvelun kustannukset itse. Palvelu voidaan hankkia arvonlisäverottomaan hintaan silloin, kun palvelu toteutuu sosiaalihuoltolain mukaisena tukipalveluna. Palveluntuottaja vastaa siitä, että arvonlisäverottoman sosiaalipalvelun myynnin edellytykset täyttyvät.

Palveluntuottajat hintatietoineen löydätte täältä.

Palvelun sisältö

Järvenpään kotiateriapalvelun mallin mukaisesti palveluun sisältyy asiakkaan valinnan mukaan lämpimänä, kylmänä tai pakasteena toimitettu ateria sekä sen kuljetus kotiin. Perusateria sisältää

pääraaka-aineen sekälämpimät tai lämmitettävät lisukkeet - esimerkiksi lihapullat, perunat ja lämmin kasvislisuke

Täysipainoinen ateriakokonaisuus sisältää lisäksi lautasmallin mukaisesti tavallisesti ruokajuoman, leivän ja levitteen, tuoreita kasviksia tai hedelmiä, sekä jälkiruuan. Ateriakokonaisuutta on mahdollista täydentää itse kaupasta hankituista raaka-aineista tai hankkimalla täydentävät tuotteet kotiaterian toimittavalta palveluntuottajalta. Valikoimat vaihtelevat palveluntuottajittain.

 

Lisätietoa

Kotiateriapalvelut - tietoa asiakkaalle

Kotiateriapalvelujen laatukäsikirja