A

Ateriapalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa 1.1.2019 alkaen Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä. Palvelujen järjestämisessä saattaa olla alkuvaiheessa kuntakohtaisia eroja. Tietoa palvelujen järjestämistavoista päivitetään kuntayhtymän tekemien päätösten myötä.

Kotiateriat

Kotiin kuljetettu ateria helpottaa täysipainoisesta ravitsemuksesta huolehtimista silloin, kun ruuan valmistaminen ja siihen liittyvät toiminnot ovat vaikeita.
Asiakas maksaa aterian ja kuljetuskustannukset itse.

Kotiateriapalvelun järjestäminen


Kotiateriapalvelulla tarkoitetaan kotiin kuljetettuja aterioita.  
Palvelua voi hankkia Järvenpään alueella tuottavilta yrityksiltä, joiden valikoimat ja toimitusisällöt vaihtelevat palveluntuottajittain.

Järvenpään kaupunki on hyväksynyt kotiateriapalvelujen tuottajiksi kaupungin laatukäsikirjan ehtoihin sitoutuvia palveluntuottajia. Hyväksytyn laatusitoumuksen antaneet palveluntuottajat julkaistaan palveluntuottajaluettelossa, joka on saatavissa internetsivuilla ja Järvenpään seniorineuvonnasta sekä kotihoidon työntekijöiltä. Asiakkaat voivat hankkia kotiateriapalveluja ottamalla yhteyttä suoraan valitsemaansa palveluntuottajaan. Sopimus palveluista tehdään palveluntuottajan ja asiakkaan välille ja asiakas maksaa palvelun kustannukset itse. Palvelu voidaan hankkia arvonlisäverottomaan hintaan silloin, kun palvelu toteutuu sosiaalihuoltolain mukaisena tukipalveluna. Palveluntuottaja vastaa siitä, että arvonlisäverottoman sosiaalipalvelun myynnin edellytykset täyttyvät.

Palveluntuottajat hintatietoineen löydätte täältä.

Palvelun sisältö

Järvenpään kotiateriapalvelun mallin mukaisesti palveluun sisältyy perusateria sekä sen kuljetus kotiin.
Perusateria sisältää pääraaka-aineen sekä lämpimät tai lämmitettävät lisukkeet, esimerkiksi lihapullat, perunat ja lämmin kasvislisuke.

Täysipainoinen ateriakokonaisuus sisältää lisäksi lautasmallin mukaisesti tavallisesti ruokajuoman, leivän ja levitteen, tuoreita kasviksia tai hedelmiä, sekä jälkiruuan. Ateriakokonaisuutta on mahdollista täydentää itse kaupasta hankituista raaka-aineista tai hankkimalla täydentävät tuotteet kotiaterian toimittavalta palveluntuottajalta. Valikoimat vaihtelevat palveluntuottajittain.

 

Lisätietoa

Kotiateriapalvelut tietoa asiakkaalle

Kotiateriapalvelujen laatukäsikirja

Kotiateriapalvelusta voitte tiedustella lisää Seniorineuvonnasta p. 040 315 3000 (arkisin klo 9-11) tai sähköpostitse seniorineuvonta.jarvenpaa@keusote.fi.