A

Avoin varhaiskasvatus

Järvenpään varhaiskasvatuspalveluissa käynnistyy elokuussa 2019 täysin uudenlainen kerhotoiminta. Kerhotoiminta on varhaiskasvatuslain mukaista avointa varhaiskasvatusta, jossa lapsille laaditaan varhaiskasvatussuunnitelmat.

Järvenpäässä on alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarjolla myös monenlaista muuta toimintaa kaupungin ja yhteistyökumppaneiden järjestämänä. Lapsiperheet voivat tavata ystäviään ja toisia lapsiperheitä leikkipuistoissa tai perhekeskuksessa. Halutessaan perheet voivat osallistua monenlaiseen järjestettyyn toimintaan. Avoimet varhaiskasvatuspalvelut on tarkoitettu kaikille ja erityisesti kotona oleville lapsille.

Järvenpään seurakunta järjestää muun muassa äiti ja lapsi -kerhoja toimipisteissään eri puolilla Järvenpäätä. Seurakunnalla on myös päiväkerhotoimintaa yli 3-vuotiaille lapsille.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvenpään paikallisyhdistyksen monipuoliseen tarjontaan sisältyy esimerkiksi Isä-lapsi -toimintaPerhekeskus Keltasirkun oma toiminta sekä perhekahvilat.