A

Avoin varhaiskasvatus

Järvenpäässä on alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarjolla monenlaista toimintaa. Kaupungin järjestämänä Perhekeskus Maahisessa sekä Järvenpään seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämänä omissa toimipisteissään.

Perhekeskus Maahisessa, Jampan Naavatiellä, lapsiperhe voi tavata ystäviään ja toisia lapsiperheitä piha-alueella ja sisätiloissa. Halutessaan perhe voi osallistua monenlaiseen järjestettyyn toimintaan. Maahisessa toimii muskari sekä ohjattuna toimintana; Nalliaiset (alle 1-vuotiaiden lasten perheille) ja Taaperot (1-2-vuotiaiden lasten perheille). Perhekeskus Maahisen kautta voi hakea paikkaa 3-5-vuotiaalle lapselle varhaiskasvatuskerhoista, joita on Jampan lisäksi Mankalan koulun piharakennuksessa ja Wärtsilänkadulla Arkissa. Keskustassa Juhani Ahon puistossa on perheiden mahdollisuus ulkoilla ja ohjaaja on paikalla leikkipuiston aukioloaikana.

Järvenpään seurakunta järjestää mm. äiti- ja lapsi-kerhoja toimipisteissään eri puolilla Järvenpäätä. Seurakunnalla on myös päiväkerhotoimintaa yli 3-vuotiaille lapsille.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvenpään paikallisyhdistyksen toimintaa ovat mm. avoin päiväkoti Keltasirkku sekä perhekahvilat  Haarajoella, Kinnarissa ja Juhani Ahon puistossa .

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut on tarkoitettu kaikille ja erityisesti kotona hoidossa oleville lapsille.