A

Avotyötoiminta

Avotyötoiminta on työtoimintaa, jossa asiakas työskentelee kunnan, yhdistyksen tai yksityisen työnantajan tarjoamissa työtehtävissä. Toiminta on tarkoitettu kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja muille osatyökykyisille asiakkaille, ja siihen tuleva asiakas on joko eläkkeellä tai kuntoutustuella.

Avotyötoiminnalla mahdollistetaan osallistuminen tavallisen työpaikan työhön ja työyhteisöön. Tarkoituksena on asiakkaan kuntoutumisen tukeminen oman elämän hallinnan sekä erilaisten taitojen ja valmiuksien oppimisen kautta. Asiakkaalla on mahdollisuus avotyötoiminnan kautta päästä muille työllistymisen poluille.

Avotyötoimintaan siirtyminen tapahtuu asteittain: asiakas harjaantuu työhön ensin sosiaalisen kuntoutuksen työsalilla tai työ- ja päivätoiminnan työtehtävissä. Avotyönohjaaja tukee asiakasta ja avotyöpaikan työpaikkaohjaajaa sekä huolehtii sopimusasiat asiakkaan ja avotyöpaikan välillä.

Avotyötoiminta ei ole työsuhteista työtä, eikä siitä makseta palkkaa. Palkan sijaan avotyöntekijälle maksetaan työosuus- tai kannustusrahaa.

Yhteystiedot:
Esimies Satu Muurinen puh. 040 315 2330
Avotyön ohjaaja Heli Laurila puh. 040 315 2863
Ohjaaja Marika Haverinen puh. 040 315 2667
etunimi.sukunimi (at) jarvenpaa.fi

Wärtsilänkatu 61, 2.krs
04440 Järvenpää
(sisäänkäynti kuntosalin ovesta)