A

Lainaa kirjastosta e-kirjoja

e-kirjasto  

Kirkes-kirjastojen e-kirjat  löytyvät osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/kirkes

Käytössä on kotimainen Ellibs-palvelu. E-kirjojen lukeminen vaatii kirjautumisen. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.

Valtakunnallisessa eKirjasto-palvelussa on selattavissa myös paljon vapaata verkkoaineistoa, jota voi lukea ilman kirjautumista. Siellä on myös muiden kirjastojen hankkimia e-aineistoja. Niiden lukemiseen tarvitaan yleensä kuitenkin ko. kirjaston kirjastokortti.

Ongelmia kirjautumisessa?

Jos sinulla on vanhempi kirjastokortti, jonka viivakoodin alla olevassa numerosarjassa on vain 10 numeroa, et pääse kirjautumaan uuteen e-kirjapalveluun. Ota yhteyttä kirjastoon, niin vaihdamme sinulle maksutta uuden kirjastokortin.

Uudessa käyttöliittymässä e-kirjojen luku on nyt entistä helpompaa

Uudistettu käyttöliittymä tarjoaa mahdollisuuden lukea e-kirjoja nyt myös suoraan selaimessa.

  • Sinun ei välttämättä enää tarvitse ladata erillistä lukuohjelmaa tai luoda käyttäjätiliä, vaan e-kirjan lukemiseen riittää pelkkä kirjastokorttinumerolla tunnistautuminen.
  • Kirkes kirjastojen e-kirjat ovat joko ePub- tai pdf-tiedostomuodossa. Selainlukeminen koskee uudempia ePub-muotoisia aineistoja, vanhemmat pdf-muotoiset e-kirjat lainataan edelleen erillisen koneelle ladattavan lukuohjelman kautta. 
  • Lainassa olevan e-kirjan voit varata ilman varausmaksua. Kun varattu e-kirja vapautuu, saat ilmoituksen sähköpostiisu, jonka jälkeen e-kirja siirtyy luettavaksi omaan sähköiseen kirjahyllyysi
  • E-kirjoista ei kerry myöhästymismaksuja, sillä ne palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Laina-ajaksi voit valita joko 2 tai 14 vuorokautta.
  • Ellibs-kokoelmaa voit selata ja esikatsella myös ilman kirjautumista. 
  • Kirkes-kirjastoilla on tällä hetkellä yli 500 e-kirjaa ja kokoelmaa kartutetaan jatkuvasti.
  • tutustu e-kirjakokoelmaan https://ellibslibrary.com/kirkes