A

Elokuvat

Keskiviikko-Kino – laatuelokuvien keskiviikkonäytökset klo 20.00  

STUDIO 123
Helsingintie 12, 04400 Järvenpää
Kassa puh. (09) 836 6770 

NÄYTÖKSET TAMMIKUUSSA 2020

8.1. NUOREN NAISEN MUOTOKUVA (Portrait de la jeune femme en feu)
K12
Ranskalaisen CÉLINE SCIAMMAn neljäs pitkä elokuvaohjaus on merkinnyt hänelle todellista läpimurtoa, ensin Cannesin filmijuhlilla ja sitten vuoden parhaiden kv. kriitikkoäänestyksissä. Huikean kaunis taiteilijakuvaus kertoo siitä, millaista on rakastua, askel askeleelta. Naistaiteilija saapuu 1700-luvun lopulla eristyneelle bretagnelaiselle saarelle maalaamaan nuoren rikkaan naisen muotokuvan ennen tämän häitä. Vähitellen taiteilija ja muusa kuitenkin huomaavat rakastuvansa toisiinsa. 2019. (2 t 1 min)

15.1. SYSTEM CRASHER (Systemspenger) K16
NORA FINGSCHEIDTin ensimmäinen pitkä fiktioelokuva on paitsi Saksan Oscar-ehdokas, myös voittanut runsaasti festivaalipalkintoja, mm. Berliinin filmijuhlien Hopeisen karhun. Uskomaton lapsikyky Helena Zengel näyttelee yhdeksänvuotiasta Benniä, jonka aggressiivisuus on niin hallitsematonta, että häntä tuntuu olevan mahdotonta pitää niin kolmilapsisen yksinhuoltajaäitinsä perheessä kuin lastenkodeissakaan. Vain edunvalvoja ja koulunkäyntiavustaja tuntuvat todella välittävän Bennistä, hekin kykyjensä äärirajoilla. Riipaisevan todenmakuinen, taustoiltaan tutkittu teos. 2019. (1 t 58 min)

22.1. AFTER THE WEDDING S
Michelle Williams, Julianne Moore ja Billy Crydup tähdittävät tanskalaisen Susanne Bierin elokuvan Häiden jälkeen (2006) Hollywood-versiota. Intiassa orpokotia vetävä jenkkinainen (Williams) joutuu palaamaan New Yorkiin, koska miljonääri (Moore) haluaa avustaa hänen projektiaan, mutta samalla hän joutuu tapaamaan tämän miehen (Crydup), entisen poikaystävänsä. Voiko elämää hallita ja lähimmäisiä manipuloida? Mikä on hyväntekeväisyyden hinta? Ohjaus BART FREUNDLICH. 2019. (1 t 52 min)

29.1. THE LIGHTHOUSE K16
ROBERT EGGERSin minimalistisen tehokas kahden miehen ja majakkasaaren kuvaus on kulttielokuva jo syntyessään. Toinen toistansa paremmat Willem Dafoe ja Robert Pattison esittävät kokenutta majakanvartijaa ja hänen avukseen saapuvaa tulokasta karulla 1890-luvun Uuden-Englannin saarella. Eristäytyneisyys ja hieman mystiset tapahtumat panevat kiistelevät miehet taistelemaan hulluksi tulemista vastaan. Mustavalkoinen kuvasto on tallennettu tyylikkäästi 35 mm filmille. USA/Kanada 2019. (1 t 49 min)

Liput 8,50 €                     Facebookissa: Kunnankino Järvenpää
               TERVETULOA!


Keskiviikko-Kino on mukana Kulttuuriluotsitoiminnassa!

Kulttuuriluotsilogo