A

Hakeminen varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus

Varhaiskasvatuspaikan hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa palveluohjaus, 040 315 2567 tai varhaiskasvatushaku(at)jarvenpaa.fi.

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa on haettava neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta, ellei kysymyksessä ole vanhemman työllistyminen tai kouluttautuminen. Tällöin kunnan tulee järjestää varhaiskasvatuspaikka kahdessa viikossa. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, tulee varhaiskasvatuspaikkaa hakea niin pian kuin mahdollista. Kuntaan muuttavilla hakuaika on neljä kuukautta.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköistä tunnistautumista vaativalla eJärvenpää-asiointipalvelulla. Hakemukseen on mahdollista merkitä kolme toivetta ja samalla hakemuksella voi hakea sekä päiväkoteihin että perhepäivähoitoon.

Järvenpään kaupunki järjestää äidinkielenään ruotsia puhuvien lasten varhaiskasvatuksen ostopalveluna Folkhälsans daghemmet i Träskändassa. Lapselle haetaan sieltä varhaiskasvatuspaikkaa samalla hakemuksella kuin muihinkin kunnallisiin päiväkoteihin.

Yksityisiin päiväkoteihin haetaan niiden omilla hakemuksilla, jotka löytyvät päiväkotien omilta verkkosivuilta. Yksityisten päiväkotien yhteystiedot löytyvät täältä. Kaikissa Järvenpään yksityisissä päiväkodeissa on käytössä palveluseteli. Perheen asiakasmaksu lasketaan kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuohjeen mukaisesti ja palveluseteli kattaa loput yksityisen päiväkodin kustannuksista.

img-016