A

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Vanhempien käydessä töissä tai opiskellessa lapset tarvitsevat varhaiskasvatusta. Lapsen varhaiskasvatuksen laajuuden eli varattavan tuntimäärän määrittää huoltajan työ- tai opiskelu. Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa on haettava neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Äkillisestä työllistymisestä tai opiskelemaan pääsystä johtuvassa hoitopaikan tarpeessa hakemus on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. 

Jokaisella lapsella on oikeus 20 tunnin laajuiseen osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen, myös huoltajan ollessa kotona, mutta siihen osallistumiseen ei ole velvoitetta. Mikäli lapsella on oikeus vain 20 tunnin varhaiskasvatukseen viikossa, valitaan varhaiskasvatushakemuksessa Hoidon laajuus -kohdassa 20 h ja valitaan hoidon järjestämistapa-valikosta  4h/pv tai 2x8h/pv+1x4h/pv. Varhaiskasvatuksen ollessa 4h/pv hoitoaika on klo 8–12. Varhaiskasvatuksen 8h/pv päivät ovat klo 8–16 ja 1x4h/pv joko klo 8–12 tai 11–15.

Yksityisiin päiväkoteihin haetaan niiden omilla hakemuksilla, jotka löytyvät päiväkotien nettisivuilta. Yksityisten päiväkotien yhteystiedot. Yksityisistä päiväkodeista osa on hakeutunut palvelusetelipäiväkodeiksi, jolloin asiakasmaksu on joko saman suuruinen tai vain vähän suurempi kuin kunnallisissa päiväkodeissa. Lisätietoja palvelusetelipäiväkodeista.

Varhaiskasvatushakemus on tehtävä 4 kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Tämä koskee myös 20 tunnin varhaiskasvatusta.

Nyt on aika tehdä vuodenvaihteessa 2018 varhaiskasvatukseen tulevien lasten hakemukset. Uudet lapset voivat aloittaa varhaiskasvatuksessa aikaisintaan 8.1.2018.

Lisätietoa varhaiskasvatuspalveluista antaa varhaiskasvatuksen palveluohjaaja puh. 040 315 2052 tai paivahoitohaku(at)jarvenpaa.fi. Kaupungin verkkosivuilla voi tutustua varhaiskasvatuksen palveluihin ja niiden sisältöön. 

Varhaiskasvatushakemus tehdään sähköisesti  käyttäen verkkopankkitunnuksia.

Palveluohjaukseen voi tarvittaessa jättää viestin sähköpostilla osoitteeseen paivahoitohaku(at)jarvenpaa.fi . 

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve peruuntuu tai muuttuu  varhaiskasvatushakemuksen teon jälkeen, hakemuksen voi perua tai sitä voi muuttaa soittamalla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen puh. 040 315 2052.

Jokainen 6-vuotias lapsi on oikeutettu 4 tunnin esiopetukseen. Esiopetus on maksutonta ja toteutetaan kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa. Esiopetukseen haetaan sähköisellä esiopetushakemuksella, joka löytyy kaupungin nettisivuilta .

Avoimen varhaiskasvatuksen palveluihin, joita järjestää Perhekeskus Maahinen, voi osallistua 2½–5-vuotias kotihoidossa oleva lapsi.

Lapsiperheet, joiden lapset hoidetaan kotona tai yksityisen tuottajan ylläpitämässä varhaiskasvatuspaikassa, voivat saada Kelasta haettavaa kodinhoidon tukea tai yksityisen hoidon tukea sekä sen kuntalisää.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköistä tunnistautumista vaativalla eJärvenpää-asiointipalvelulla.

Tietoa varhaiskasvatuksesta lapsiperheille