A

Kaukopalvelu välittää lainoja kotimaasta ja ulkomailta

Järvenpääläiset kaukopalveluasiakkaina

Teoksia, joita ei löydy lainkaan Kirkes-kirjastojen kokoelmista, on mahdollista tilata kaukolainaksi muista Suomen kirjastoista ja tarvittaessa myös ulkomailta. Tarkasta aina ennen tilaamista, löytyykö aineisto Kirkes-kirjastojen verkkokirjastosta.

Kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston laina-aikoja ja muita ehtoja. Kaikkea aineistoa, esimerkiksi kurssikirjoja tai lyhytlainoja, ei aina anneta kaukolainaan.

Huomaa, että kaukolainat liikkuvat kirjastojen välillä huomattavasti normaaleja varauksia hitaammin. Useimmat kirjastot lähettävät aineiston 2. luokan postissa, jolloin lähetykset voivat viipyä matkalla pitkään. Kysyttyyn aineistoon (esim. tenttikirjat) voidaan joutua tekemään varaus ennen kuin se saadaan kaukolainaan, mikä hidastaa aineiston saapumista entisestään. Aineisto kannattaa siis kaukolainata hyvissä ajoin ennen kuin tarvitset sitä.

Kaukopalvelu on maksullista:

  • 7,00 € / tilaus Suomesta tilattaessa.
  • 10,00 € / tilaus muista Pohjoismaista tilattaessa.
  • Pohjoismaiden ulkopuolelta tilatusta materiaalista veloitamme lähettävän kirjaston perimän maksun.
  • Lähettäjäkirjaston perimät jäljennemaksut.

Kaukopalvelumaksu peritään myös noutamatta jääneistä lainoista.

Kirjasto ilmoittaa, kun tilaamasi aineisto on saapunut.

Kaukolainan voi noutaa myös itsepalveluaikoina. Tiedustele lainaasi henkilökunnalta. Kaukopalvelumaksu kirjautuu asiakastietoihisi ja sen voi maksaa kirjaston palveluaikoina.

Kaukolainatilauksen voit täyttää neuvonnassa tai voit lähettää pyynnön verkkolomakkella.

Kirjastot kaukopalveluasiakkaina

Kirjastot voivat lähettää Järvenpään kirjaston aineistoa koskevan kaukolainapyyntönsä sähköpostiosoitteeseen kaukopalvelu@jarvenpaa.fi. Kirjastot voivat myös käyttää verkkolomaketta.

Kaukopalvelun yhteystiedot

Puh. (09) 2719 2536
sähköpostiosoite: kaukopalvelu@jarvenpaa.fi