A

Koirapuistossa koirasi voi temmeltää vapaana

Lepolan koirapuisto

Koirapuistot ovat paikkoja, joissa koirat voivat nauttia vapaana olosta. Järjestyslain mukaan koira on muuten pidettävä kytkettynä taajama-alueella liikuttaessa.

Jotta leikkihetket olisivat turvallisia ja mukavia kaikille koirille ja niiden omistajille, on koirapuistoon laadittu säännöt, jotka ovat näkyvillä myös koirapuistossa paikan päällä. Jokainen koirapuistossa kävijä vastaa omasta koirastaan ja sen käytöksestä. Tärkeintä on huomioida muut koirat omistajineen. Kaikissa puistoissa on jäteastiat koirien kakoille.

Järvenpäässä on kolme koirapuistoa:

Lepolan koirapuisto
Erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille.
Sijanti: Lepolanväylän ja Sipoontien risteys, kartta (pdf)

Loutin koirapuisto
Erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille.
Sijanti: Vanhankyläntien ja Harjuvaarankujan risteys, kartta (pdf)

Jampan koirapuisto
Metsäinen koirapuisto.
Sijanti: Jampankadun kulmauksessa, kartta (pdf)

Koirankakkaroskistarrat

Järvenpään kaupunki jakaa ilmaisia koirankakkaroskistarroja kiinnitettäväksi pientalojen omistuksessa oleviin roskiksiin. Tarroja saa Seutulantalon palvelupisteestä (Seutulantie 12). Tarrojen tarkoituksena on mahdollistaa asukkaiden osallistuminen siisteyden ylläpitoon.

Koirankakkaroskistarran liimaaminen pientalon roskiksen kylkeen tarkoittaa sitä, että ohikulkevalle koiranulkoiluttajalle annetaan lupa laittaa koirankakkapussinsa kyseiseen roskikseen. Osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi voi halutessaan lisätä oman roskiksensa kartalle. Kartan avulla koiranulkoilutusreitin voi suunnitella sen mukaan missä roskiksia on. Samasta osoitteesta löytyy myös tarkempaa tietoa asiasta. Kampanjalla Järvenpään kaupunki haluaa olla tukemassa hyvää ideaa, jolla voidaan parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä.

Järvenpäässä ei peritä koiraveroa. 

 

Sähköinen palaute: Kaupungin asiakaspalautekanava

Seutulantalon palvelupiste, puhelinnumero 09 2719 2880

Alltime Oy:n päivystysnumero kiireellisissä asioissa (klo 16-07) 010 583 7030