A

Koulu- ja päiväkotiruokailu

Ravitsemispalvelut hoitaa koulujen ja päiväkotien ruokapalvelut. Ruokaa valmistavia tuotantokeittiöitä on JUSTissa, lukiolla sekä Koivusaaren, Saunakallion, Vihtakadun, Kartanon, Harjulan ja Yhteiskoulun kouluilla. Tuotantokeittiössä valmistetaan ruokalistan mukainen pääruoka joka kuljetetaan kuumakuljetuksena palvelukeittiöihin. Palvelukeittiöissä valmistetaan aamu- ja välipalat sekä lounaan lisäkkeet. Vuonna 2015 Järvenpään kouluissa ja päiväkodeissa ruokailtiin noin 1,9 miljoonaa ateriaa.

Ruokalista

Ruokalistan laadinnan lähtökohtana ovat asiakkaiden odotukset ja toiveet, ravitsemussuositukset sekä taloudelliset ja toiminnalliset resurssit. Asiakkaiden kokemuksia ruokapalvelusta seurataan säännöllisesti. Koulu- ja päiväkotiruokailuun on laadittu yhteinen, kiertävä ruokalista.

Päiväkodin aamu- ja välipalalla tarjotaan juomana rasvatonta maitoa. Koulu- ja päiväkotilounaalla tarjotaan juomana rasvatonta maitoa ja -piimää sekä kylmää vettä. Ravintorasvana tarjotaan laktoositonta Keiju 60 margariinia ja/tai Flora 70 kasvirasvalevitettä. Aterioilla on aina tarjolla eri laatuja näkkileipää. Ruokalistan mukaisesti tarjotaan ruisleipää ja sämpylöitä.

Elintarvikkeiden valinta

Elintarvikehankinnat suoritetaan KuntaPron kilpailuttamilta toimittajilta ja nykyiset hankintasopimukset ovat voimassa toistaiseksi. Elintarvikkeiden valinnan perustana ovat ravitsemussuositukset, soveltuvuus tuotantoon sekä tuoteturvallisuus.

Ravitsemus

Lasten ja nuorten ravitsemussuositukset toteutuvat, kun koulu- ja päiväkotiateriat nautitaan kokonaisuutena - pääruoka, salaatti, perunat/pasta/riisi, leipä, ravintorasva ja maito.

Erityisruokavaliot

Kaikki erityisruokavaliot hoidetaan erityisruokavalioilmoituksen mukaisesti. Voimassa olevasta ruokalistasta laaditaan oma ruokalista eri ruokavalioille. Tulostettava kaavake (word) ja ohje (pdf) löytyvät oikeanpuoleisista pikalinkeistä.

Maksullinen välipala

Yläkouluissa on tarjolla maksullinen välipala.

Asiakasyhteistyö

Osassa kouluista toimii kouluruokailuryhmä. Päiväkodeissa ruokapalveluvastaava on tarvittaessa mukana päiväkodin suunnittelukokouksissa. Asiakastyytyväisyyttä ja asiakkaiden kokemuksia kerätään säännöllisesti erilaisin menetelmin.