A

Kouluille ja päiväkodeille / Learning in Museum

työpajat_2018

Taidemuseo on mainio paikka kaikenlaiselle ihmettelylle. Järvenpään taidemuseo tarjoaa kouluille ja päiväkodeille räätälöityjä opastettuja kierroksia sekä työpajatoimintaa.

Museo on oiva paikka myös omatoimiseen työskentelyyn, kunhan työvälineet vain soveltuvat taidemuseoon. Lisätietoa taidemuseoon soveltuvista työvälineistä ja työpajoista saa museoassistentilta numerosta 040 315 2589.

Jokaisen ryhmän mukana on oltava opettaja, joka vastaa ryhmänsä käyttäytymisestä ja liikkumisesta museossa. Opettajat ovat tervetulleita esittämään kysymyksiä ja valmistelemaan vierailua etukäteen. Sisään pääsee ilmaiseksi esittämällä OAJ-kortin lipunmyynnissä.

Tutustu tämänhetkiseen opastus- ja työpajatarjontaan kouluille ja päiväkodeille tästä esitteestä (pdf)!

Järvenpääläisille kouluille

Sisäänpääsy sekä opastetut kierrokset ovat järvenpään kaupungin kouluille ja päiväkodeille maksuttomia. Opastetun kierroksen voi tilata museon aukioloaikoina numerosta 040 315 3881. Myös itsenäisesti vierailevia ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen. Työpajat ovat maksullisia kaikille ja hinnat ovat pajakohtaisia alkaen 30 €.

Koulujen kulttuuripolku - eli KUPO

KUPO_pinkkiKulttuuripolku tutustuttaa oppilaat peruskoulun aikana Järvenpään rikkaaseen kulttuuritarjontaan! Museopalvelut tarjoaa taidemuseovierailun tehtävineen kaikille Järvenpään 8.-luokkalaisille. 3.-luokkalaiset puolestaan pääsevät omalla koulullaan järjestettävälle museoamanuenssin oppitunnille "Ennen aikaan Järvenpäässä". 9.- ja 2.-luokkalaiset tutustuvat taiteilijakoti Aholaan ja sen asukkaisiin Venny Soldan-Brofeldtiin ja Juhani Ahoon. Lisätietoja: Koulujen_kulttuuripolku


 


Lainattavat aineistot

Markalla merkkareita!

markalla_merkkareitaMillaista oli olla lapsi 70-luvulla? Miten silloin leikittiin? Keski-Uudenmaan museot ovat tuottaneet verkkoon opetuspaketin ja siihen liittyvän lainattavan laukun. Laukku sisältää retkeilyaiheisen leikittävän kokonaisuuden, jonka avulla voi eläytyä 70-luvun telttaretkeen."Markalla merkkareita" -hankkeen pedagogisten sisältöjen tavoitteena on innostaa nykylapset tutustumaan historiaan itse tehden ja leikin kautta.

Lainaukset ja tiedustelut: taidemuseo(at)jarvenpaa.fi, 040 315 3881

Laina-aika: 1-7 päivää.

https://www.markallamerkkareita.fi


Vennyn ja Eeron ihania kuvia!

Eeron ja Vennyn ihania kuviaVennyn ja Eeron ihania kuvia -taidekorttipakka sisältää 40 taidekuvakorttia (A5) Järvenpään taidemuseon kokoelmista. Taidekortit on koottu yhteistyössä lasten, Suomen Mielenterveysseuran ja Järvenpään taidemuseon kanssa tuomaan lapsille mielen hyvinvointia ja edistämään mielenterveystaitoja.

Taidekorttien käytössä on lukemattomia mahdollisuuksia. Niiden äärelle voidaan pysähtyä yhdessä aikuisen johdattelemana, lapset voivat leikkiä niillä keskenään tai lapsi voi itsekseen tutkia taidekortteja. Taide ja taidekortit voivat olla toiminnan, oppimisen tai keskustelun ja tarinoiden lähtökohta ja väline. Korttilaatikosta löytyy myös ideavihko, johon on koottuna ideoita korttipakan käytöstä.

Lainaa museolta käyttöösi tai tilaa itsellesi! https://www.mielenterveysseura.fi/fi/julisteet-ja-kortit/vennyn-ja-eeron-ihania-kuvia-taidekorttipakka

 Muiden paikkakuntien kouluille

Alle 16-vuotiaille on vapaa pääsy! Opastusmaksu on 40 €. Työpajat ovat maksullisia kaikille ja hinnat ovat pajakohtaisia.


Lisätietoa opastuksista ja työpajoista löydät vasemmanpuoleisesta valikosta.