A

Kouluille ja päiväkodeille

grafiikkaa lapsille

Taidemuseo on mainio paikka kaikenlaiselle ihmettelylle. Järvenpään taidemuseo tarjoaa kouluille ja päiväkodeille niiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä opastettuja kierroksia sekä työpajatoimintaa.

Museo on oiva paikka myös omatoimiseen työskentelyyn, kunhan työvälineet vain soveltuvat taidemuseoon. Lisätietoa taidemuseoon soveltuvista työvälineistä ja työpajoista saa museoassistentilta numerosta 040 315 2908.

Jokaisen ryhmän mukana on oltava opettaja, joka vastaa ryhmänsä käyttäytymisestä ja liikkumisesta museossa. Opettajat ovat tervetulleita esittämään kysymyksiä ja valmistelemaan vierailua etukäteen. Sisään pääsee ilmaiseksi esittämällä OAJ-kortin lipunmyynnissä.

Järvenpääläisille kouluille

Sisäänpääsy sekä opastetut kierrokset ovat järvenpään kaupungin kouluille ja päiväkodeille maksuttomia. Opastetun kierroksen voi tilata museon aukioloaikoina numerosta 040 315 3881. Myös itsenäisesti vierailevia ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen. Työpajat ovat maksullisia kaikille ja hinnat ovat pajakohtaisia alkaen 30 €.

Koulujen kulttuuripolku - eli KUPO

Kulttuuripolku tutustuttaa oppilaat peruskoulun aikana Järvenpään rikkaaseen kulttuuritarjontaan! Museopalvelut tarjoaa taidemuseovierailun tehtävineen ja työpajoineen sekä 2.-luokkalaisille että 8.-luokkalaisille. 3.-luokkalaiset pääsevät omalla koulullaan järjestettävälle museoamanuenssin oppitunnille "Ennen aikaan Järvenpäässä". 9-luokkaiset puolestaan tutustuvat taiteilijakoti Aholaan ja sen asukkaisiin Venny Soldan-Brofeldtiin ja Juhani Ahoon. Lisätietoja: Koulujen_kulttuuripolku

Muiden paikkakuntien kouluille
 
Alle 16-vuotiaille on vapaa pääsy! Opastusmaksu on 30 €. Työpajat ovat maksullisia kaikille ja hinnat ovat pajakohtaisia.

Lisätietoa opastuksista ja työpajoista löydät vasemmanpuoleisesta valikosta.