A

Koulut ja perusopetus

Päivitetty 17.3.

Järvenpään peruskoulut ovat avoinna vielä 17.3., mutta oppilaiden suositellaan olevan kotona jo silloin mahdollisuuksien mukaan. Suurin osa peruskouluista on kiinni 18.3. alkaen. Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti tarvittava lähiopetus, esimerkiksi erityisen oppimisen tuki, keskitetään tiettyihin yksiköihin. Näistä yksiköistä tehdään päätös tiistaina 17.3.

Oppilaat ovat tuoneet kaikki oppikirjat kotiin perjantaista 13.3. alkaen. Kaikilla kouluasteilla ja oppilaitoksissa voi noutaa tarvittavat tavarat ja välineet koululta vielä tiistaina 17.3.

Koulut auki vielä 17.3. – kotiinjäänti silti suositeltavaa

Koulukirjat kotiin 13.3. alkaen koronaepidemian vuoksi

Ohjeet Wilmalla

Opetuksen järjestämisestä kotiin jääville oppilaille ohjeistetaan Wilman kautta. Epidemiatilanteessa koulujen Wilmaa tulee seurata erityisen tiiviisti, se on ensisijainen tiedottamiskanava huoltajille ja oppilaille.

Etäopetus Järvenpään lukiossa

Järvenpään lukio on siirtynyt etäopetukseen jo maanantaina 16.3. Etäopetus jatkuu ainakin seuraavan kurssin loppuun, eli 3.4. asti. Etäopetusta koskevat käytännön ohjeet lähetetään Wilman kautta. 

Järvenpään lukio siirtyy etäopetukseen ma 16.3. alkaen

Ylioppilaskirjoitukset

Kevään ylioppilaskirjoitukset järjestetään normaalisti paikan päällä lukiolla, mutta ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset. Kirjoitukset pidetään paikan päällä lukiolla, näistä tulee oppilaille ohjeet. 

Luokkaretket, vanhempainillat ja matkat

Kaupunki on linjannut, että koulujen luokkaretket, vanhempainillat ja muut matkat perutaan toukokuun loppuun saakka.