A

Kriisihoito

Kriisi ei ole sairaus vaikka oireet voivat olla hyvin voimakkaita. Useinmiten riittävää tukea tarjoavat perhe, ystävät tai työtoverit mutta joissain tilanteissa tarvitaan ammattiapua. Jos sinusta tuntuu, että on kyse kriisistä jonka läpikäymiseen tarvitset ammatillista apua, voit hakeutua Mielenterveys- ja päihdetyön akuuttivastaanotolle.

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUJEN AKUUTTIVASTAANOTTO

Psykiatrisen sairaanhoitajan akuuttivastaanotto ilman ajanvarausta ma-pe kello 8.00-10.00 Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa JUSTissa, Lääkärinkuja 1, 1. krs katutaso (sisäänkäynti suoraan Akuuttiin Lääkärinkujan puolelta). Ilmoittautuminen mielenterveys- ja päihdehoidon akuutin -jonoon ITTE-ilmoittautumispisteessä, Kela-kortti mukaan.

Kriisihoidossa pyritään käsittelemään tapahtunutta, työstetään kriisin esiin nostamia asioita ja tunteita. Kriisihoidossa henkilöä autetaan ottamaan käyttöön uusia selviytymiskeinoja, jotka auttavat häntä selviytymään akuutista kriisitilanteesta. Häntä tuetaan saavuttamaan jälleen oma elämänhallintansa sekä palauttamaan hänen toimintakykynsä.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontapuhelin 040 315 2646 ma-pe klo 8.00-10.00. Jos puheluusi ei vastata tuona aikana ja haluat takaisin soiton ole hyvä ja jätä vastaajaan selkeät yhteydenottotietosi, niin soitamme sinulle mahdollisimman pian takaisin. Neuvontapuhelimeen voi laittaa myös tekstiviestejä.

KESKI-UUENMAAN SOSIAALI- JA KRIISIPÄIVYSTYS

Keski-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen asiakaspuhelin (24/7) puh. 040 315 3970