A

Kuljetuspalvelut

Palveluliikenne

Järvenpään kaupungin palveluliikenne palvelee erityisesti ikääntyneitä ja liikuntaesteisiä kaupunkilaisia. Liikennöinti tapahtuu ma-pe klo 9-16 välillä kahdella palvelubussilla. Linjakyltissä on teksti PALVELULINJA.  Lähtöpysäkki sijaitsee Myllytien työ- ja toimintakeskuksen vieressä Polvipolulla. Palvelubussit lähtevät Polvipolun pysäkiltä tasatunnein. Palvelubusseihin voi nousta reitin varrella olevilta bussipysäkeiltä ilman erillistä kyytitilausta. Pysäkkien viereen merkityt arvioidut saapumisajat ovat arvioita, joten otathan huomioon, että niissä voi olla päivittäistä vaihtelua.

Tarkemmat tiedot palveliikenteen reiteistä ja kyydin tilaamisesta: Järvenpään kaupungin palveluliikenne

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut 

Kuljetuspalvelun tavoitteena on edistää ja ylläpitää ikäihmisen kotona selviytymistä ja toimintamahdollisuuksia. Ikääntyneiden kuljetuspalvelut perustuvat sosiaalihuoltolakiin ja kunta myöntää niitä tarveharkintaan ja määrärahoihinsa perustuen.

Kuljetuspalvelua voidaan myöntää silloin, kun asiakkaan toimintakyky on alentunut niin, että julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen on liian hankalaa ja hänen tulonsa alittavat kaupungin asettamat tulorajat. 1.1.2015 alkaen tuloraja on yhden hengen taloudessa 1250 euroa/kk ja kahden hengen taloudessa 2040 euroa/kk. Lisäksi kuljetuspalveluun on 20 000 euron varallisuusraja. Järvenpäässä kuljetuspalvelua myönnetään enintään kahdeksan matkaa kuukaudessa. Omavastuuhinta on 2€/matka.

Kuljetuspalvelua voitte hakea hakemuslomakkeella (pdf). Liitteeksi tarvitaan terveydenhuoltohenkilön lausunto (pdf). Hakemuslomakkeet saatte tarvittaessa palveluohjaajalta ja Myllytien neuvonnasta.

Matkat tilataan Lähitaksista, jolla on kuljetuspalveluasiakkaille oma tilausnumero. Lähitaksista tilataan sekä invataksit että tavalliset taksit.

Sosiaalihuoltolaki (Finlex)

 

Lisätietoa
Seniorineuvonta p. 040 315 3000 (arkisin klo 9-11) tai seniorineuvonta@jarvenpaa.fi.

 Vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut ja hakemuslomake löytyvät asioi ja vaikuta osiosta - lomakkeiden alta.