A

Lue ja lainaa lehtiä

Lehtilukusali

Järvenpään kirjaston lehtilukusali on uudistettu 2019. Lehtilukusalissa voit lukea sekä kotimaisia että ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Sähköisiä ePress-palvelun lehtiä voit lukea myös tabletilla. Lehtilukusali avataan arkisin klo 9 ja lauantaisin klo 10.

Kirjaston lehtiluettelo (pdf-tiedosto).

Kaupunginvaltuuston ja -hallituksen esityslistat ja pöytäkirjat

Lehtilukusalissa ovat nähtävillä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen esityslistat ja pöytäkirjat. Niitä voit tutkia myös internetissä. Lehtisalissa on esillä myös kunnallista tiedotusaineistoa sekä yleistietoa Järvenpäästä.

Lehtien lainaus

Uusinta numeroa lukuun ottamatta lehtisalin kaikki aikakauslehdet ovat lainattavissa. Lehtien säilytysajat näet lehtiluettelosta (pdf-tiedosto). Sanomalehtiä säilytämme kuluvan ja edellisen kuukauden numerot. Sanomalehti Keski-Uusimaan kaikki vanhat vuosikerrat löytyvät kirjastosta mikrofilmeinä.

Musiikki- ja lasten lehdet

Myös musiikkilehdet on sijoitettu uudistettuun lehtilukusaliin. Lasten ja nuorten lehdet löytyvät kirjaston lastenosastolta.

Kirjaston koneilla käytettävät lehtitietokannat: 

  • ePress - kotimaisia sähköisiä sanomalehtiä, lähes 200 maakunta- ja paikallislehteä näköisversioina. Käytössä lehtisalin tabletilla.
  • eMagz - kotimaisia aikakauslehtiä. Käytössä lehtisalin tabletilla.
  • Ebsco - kokotekstiartikkelitietokanta, käytettävissä vain kirjastossa.

 Omalla koneella käytettävät lehtitietokannat: