A

Leikkipuistot – Leikkiä ikä kaikki

Merirosvolaiva
Rantapuiston Silkkiuikku-leikkipuisto

Leikkipuistot ovat paikkoja, jossa eri ikäiset lapset voivat kehittää taitojaan turvallisessa ja hauskassa ympäristössä. Järvenpään kaupungin omistamia ja ylläpitämiä leikkipuistoja on noin 50 kpl eri puolilla kaupunkia. Leikkipuistoja hoidetaan EU:n asettamien turvastandardien mukaisesti, jotta lasten leikit sujuisivat turvallisesti.

Tavoitteena turvallisuus

Leikkihiekat vaihdetaan kerran vuodessa kevään ja alkukesän aikana. Leikkipuistojen kuntoa seurataan silmämääräisesti päivittäin, toiminnallinen tarkastus tehdään 3 kertaa vuodessa ja vuosittain laajempi tarkastus. Vuositarkastuksessa koulutetut tarkastajat tutkivat leikkivälineistä maanalaiset lahoviat, kiristävät kaikki liitokset ja selvittävät mahdolliset vauriot.

Leikkivälineiden lisäksi koko ympäristöä, kuten isojen puiden ja aitojen kuntoa, seurataan tarkastuksissa. Kasvillisuutta valitaan leikkipaikoille ja sitä hoidetaan niissä siten, ettei siitä olisi lapsille haittaa. Myrkyllisiä kasveja ei käytetä istutuksissa. Leikkipuistoja on pyritty sijoittamaan niin, että ne olisivat mahdollisimman monen järvenpääläisen lapsen käytettävissä.

 

Sähköinen palaute: Kaupungin asiakaspalautekanava

Seutulantalon palvelupiste, puhelinnumero 09 2719 2880

Alltime Oy:n päivystysnumero kiireellisissä asioissa (klo 16-07) 010 583 7030

  

Leikkipuisto kiipeilyteline Leikkipuisto riippumatto
Leikkipuisto tasapainoiluteline koysiteline