A

Linkkivinkkejä lapsille ja nuorille

Lasten- ja nuortenkirjallisuus:

Vinski - Lasten kirjallisuuslehti Vinski

Nuorisokirjailijat - Nuorisokirjailijoiden yhteystietoja ja kotisivuja

Sivupiiri - Nuorten oma kirjallisuussivusto

Okariino.fi - Lasten oma verkkosivusto: kirjat, elokuvat, pelit ja omat tarinat. Okariino on kirjastojen yhteinen lasten verkkopalvelu, jonka tuottaa Kirjastot.fi.

Risingshadow - Laaja fantasia- ja tieteiskirjallisuuden tietokanta. Tänne päivittyy nopeasti tieto uusista kirjoista. Risingshadow on Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittynyt sivusto. Tarjoamme mm. kattavan ja ajantasaisen spefikirjatietokannan, arvosteluja uutuuskirjoista ja aktiivisen keskustelualueen!

Kvaak - Monipuolinen sarjakuvasivusto

Lastenkirjahylly - Blogissa arvioidaan uusia ja välillä myös vanhempia lasten- ja nuortenkirjoja. Lastenkirjahyllyssä arvioidaan uusia lasten- ja nuortenkirjoja, mutta pyyhitään välillä pölyjä myös vanhoista klassikoista.

Kirjavainen - Joensuun kaupunginkirjaston kuvakirjatietokanta, joka perustuu Joensuun kaupunginkirjaston lastenosaston kuvakirjakokoelmiin. Varhaisimmat kuvakirjat ovat 1960-luvulta ja päivitys on jatkunut kesään 2007.

Satukallio - Helsinkin Kallion kirjaston satuhakemisto

Netlibris  -kirjallisuuspiirit  -  Tapiiri, eskareille ja 1-2 -luokkalaisille
                                         -  Kumi-Tarzan, 3-4 -luokkalaisille
                                         -  Matilda 5-6 -luokkalaisille

Sivupolku - Blogi jossa on kirjavinkkejä nuorille, uusista ja vähän vanhemmistakin kirjoista

Muut:

Allianssi - Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja. Sen jäseninä on yli sata valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä. Nettisivuilta löytyy linkki Allison -tietosivut nuorille osioon, jossa saa tietoa mm. asevelvollisuudesta, asumisesta ja luonnosta.

Asumisen ABC - Näiltä sivuilta löydät tietoa asunnonhankinnasta, asumiseen liittyvistä raha-asioista ja vuokralaisen oikeuksista.

Ehyt - Ehkäisevän päihdetyön sivut

Nuoret - Väestöliiton nuorten nettisivujen tehtävänä on toimia alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

Nuortennetti - MLL:n sivusto nuorille

Omaan kotiin - Marttojen sivuilla on vinkkejä ja ehdotuksia mitä kaikkea omassa kodissa tarvitaan

Partio - maailman suurin nuortenliike. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.

Pulmakulma - Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Mäntsälän, Pornaisten, Tuusulan, Vantaan ja Vihdin 12-25-vuotiaiden nuorten kysymyksille ja pulmille

Verohallinnon nuorten omat sivut - Tästä se alkaa. Askeleet kohti aikuisuutta; rippileiri, kesätyöt, ylioppilasjuhlat, opiskelupaikka, ammattiin valmistuminen, oma asunto ja perhe. Myös verot kuuluvat elämään!

4H - Näillä sivuilla sukellat suoraan 4H-toiminnan ytimeen. Saat tietää lisää kaikista niistä mahdollisuuksista, joita 4H voi sinulle ja kavereillesi tarjota.