A

Lukudiplomi alakouluille: Lukutiikeri

Järvenpään kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosasto tarjoaa kaikille Järvenpään alakoulujen oppilaille mahdollisuuden suorittaa lukudiplomi. Tavoitteena on tutustuttaa koululaisia kirjallisuuteen ja houkutella heitä lukuelämysten pariin.

Diplomien suoritustavat

Opettajat päättävät diplomien suoritustavoista. Oppilas lukee luokkakohtaiselta kirjalistalta valitsemansa kirjat, joiden ymmärtämistä ja lukemista opettaja jossain määrin kontrolloi. Oppilaat voivat pitää itsellään lukutaulukkoa, johon he merkitsevät lukemansa kirjat. Lukutiikerin taulukon (pdf) voit nähdä ja tulostaa linkin takaa.

Opettajan hyväksynnällä myös muut kuin listalla olevat kirjat käyvät. Opettaja voi myös halutessaan sopia oppilaan kanssa, että kirjan voi lukemisen sijaan kuunnella. 

Mikäli opettaja ei ehdi kontrolloida lukudiplomin suorittamista, hän voi myös jakaa taulukon vanhemmille  johon vanhemmat voivat merkitä oppilaan lukeman kirjan nimen sekä oman puumerkkinsä. Lisäksi oppilas saa itse merkitä taulukkoon kirjalle antamansa arvosanan. Täydennetyn taulukon oppilas voi palauttaa opettajalle.

Kirjoista ei järjestetä kokeita, vaan suoritustapana voi olla esim. piirtämistä, esittämistä tai esitelmiä. Jokaisesta kirjasta suoritetaan yksi tehtävä. Linkistä löydät esimerkkejä eritasoisista tehtävistä (pdf).

Diplomit voi tilata todistuksen yhteydessä jaettavaksi Järvenpään kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosastolta sähköpostitse osoitteesta kirjasto.lapset (at) jarvenpaa.fi tai soittamalla numeroon (09) 2719 2536. Kirjasto vastaa diplomin kustannuksista.

Kuva lukudiplomeista

Lukudiplomit

Lukudiplomilistat alakouluille, PDF-muodossa.

1. - luokkalaiset

2. - luokkalaiset

3.-luokkalaiset

4.-luokkalaiset

5.-luokkalaiset

6.-luokkalaisille