A

Lukudiplomi ryhmille ja perheille: Pikkutiikeri

Pikkutiikeri-lukudiplomi on tarkoitettu perheille ja lapsiryhmille yhdessä suoritettavaksi. Ikärajaa diplomin suorittamiseen ei kuitenkaan ole. Halutessaan diplomin voi suorittaa yksinkin.

Diplomin tarkoitus on kannustaa perheitä lukemaan ja tutustumaan tarinoiden maailmaan yhdessä. Aikuiselle diplomi on matka lastenkirjallisuuden kiehtovaan, kummalliseen ja hauskaan maailmaan.

Pikkutiikeri-lukudiplomin suoritusohjeet

Diplomin suorittaminen on yksinkertaista. Yhdessä luettavaksi valitaan lukulistalta (pdf-tiedosto) yhteensä kymmenen kirjaa:

- kolme satukirjaa

- yksi runokirja 

- kuusi vapaavalintaista kirjaa, jotka voivat olla kuva-, satu–, runo– sarjakuva– tai tietokirjoja

Kirjat voidaan myös kuunnella äänikirjoina. Henkilökunta auttaa mielellään kirjojen etsimisessä.

Luetut kirjat merkitään Pikkutiikeri-lukulistaan, jonka voi joko tulostaa itse (pdf-tiedosto) tai pyytää kirjastosta. Kun lista on täynnä, se tuodaan kirjaston lasten ja nuorten osastolle.

Ryhmät voivat lukemisen lisäksi lisäksi askarrella tai piirtää kuvia kirjojen maailmasta tai käyttää lukudiplomin suorittamista muuten osana muuta toimintaansa. Luetuista kirjoista voidaan myös pitää lukupäiväkirjaa. Kirjasto ei kuitenkaan edellytä muuta kuin listaa luetuista kirjoista.

Kirjaston henkilökunta postittaa suorittajille Pikkutiikeri-diplomin. Jokainen ryhmä saa yhden diplomin ja lisäksi jokaiselle diplomin suorittamiseen osallistuneelle lapselle askarreltavaksi oman mitalin. Mitali on pahvia ja leikkaamisen jälkeen se voidaan esim. ripustaa nauhalla lapsen kaulaan tai kiinnittää hakaneulalla vaatteeseen.