A

Lukukoiran vastaanotto

Haluaisitko harjoitella lukemista kiltin ja ystävällisen kaverin kuunnellessa? Järvenpään kaupunginkirjaston lukukoiran mielestä kaikki osaavat lukea hyvin.

Lukukoiran vastaanotot ovat kerran kuussa lauantaisin: 16.9., 14.10., 18.11. ja 9.12.2017 klo 11.00 alkaen. Lukukoira ottaa vastaan neljä lukijaa. Yksi lukuvuoro kestää 15 minuuttia. 

Huomaathan, että lukukoiran aikataulut voivat muuttua. Tiedotamme muutoksista kirjaston kotisivuilla ja Facebookissa.

Vastaanotto

Voit tiedustella peruutusaikoja kirjaston lastenosastolta, p. (09) 2719 2536 tai sähköposti kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi.

Lukuhetki kestää 15 minuuttia ja lukukoiran työhuoneena toimii satuhuone Onneli. 

Paikalla on lukukoiran ja lukijan lisäksi ohjaaja. Hän seuraa sivummalta, että kaikki sujuu hyvin.

Lukukoiralle voi lukea omaa kirjaa tai kirjan voi valita Onnelissa esillä olevista kirjoista.

Lukukoirat

Kapu on ystävällinen ja rauhallinen havannankoira, joka on testattu lukukoiratoimintaan sopivaksi. Kapu ja emäntä ovat Suomen Karva-Kaverit ry:n jäseniä.

Suomen Karva-Kaverit ry:n koirat käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Suomen Karva-Kaverit ry kehittää myös eläinavusteista työskentelyä, jossa eläimen avulla tuodaan iloa ja vahvistetaan ihmisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ehkäistään ihmisten hyvinvoinnin ongelmia ja tuetaan ongelmia kohdanneita ihmisiä.

Lue lisää Karva-Kaverien toiminnasta