A

Lukukoiran vastaanotto

Haluaisitko harjoitella lukemista kiltin ja ystävällisen kaverin kuunnellessa? Järvenpään kaupunginkirjaston lukukoirien mielestä kaikki osaavat lukea hyvin.

Keväällä kirjastossa vierailevat sekä Jego että Kapu, joka on käynyt Jegon sijaisena aikaisemminkin. Jegon ohjaaja on Salla, Kapu vierailee kirjastossa yhdessä emäntänsä Heidin kanssa.

Lukukoira Jegon vastaanottopäivät ovat lauantait 14.1. ja 11.2.2017.

Lukukoira Kapun vastaanottopäivät ovat lauantait 11.3., 22.4. ja 20.5.2017.

Varatkaa lukuaika kirjaston lastenosastolta, p. (09) 2719 2585 tai sähköposti kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi.

Vastaanotto

Lukuhetki kestää 15 minuuttia ja lukukoiran työhuoneena toimii satuhuone Onneli. Lukukoira ottaa vastaan neljä lukijaa yhden työpäivän aikana.

Paikalla on lukukoiran ja lukijan lisäksi ohjaaja. Hän seuraa sivummalta, että kaikki sujuu hyvin.

Lukukoiralle voi lukea omaa kirjaa tai kirjan voi valita Onnelissa esillä olevista kirjoista.

Lukukoirat

Jego on cockerspanieli ja Kapu havannankoira. Molemmat pojat on testattu lukukoiratoimintaan sopivaksi, ja ne ovat ystävällisiä ja rauhallisia. Sekä Jego että Kapu emäntineen ovat Suomen Karva-Kaverit ry:n jäseniä.

Suomen Karva-Kaverit ry:n koirat käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Suomen Karva-Kaverit ry kehittää myös eläinavusteista työskentelyä, jossa eläimen avulla tuodaan iloa ja vahvistetaan ihmisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ehkäistään ihmisten hyvinvoinnin ongelmia ja tuetaan ongelmia kohdanneita ihmisiä.

Lue lisää Karva-Kaverien toiminnasta