A

Mielenterveys- tai päihdehoitoon hakeutuminen

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteystiedot

PALVELUNEUVONTA

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontapuhelin 040 315 2646 ma-pe klo 8.00-12.00. Ellei puheluusi pystytä juuri silloin vastaamaan, jätä viesti ja selkeät yhteydenottotietosi, niin soitamme sinulle mahdollisimman pian. Neuvontapuhelimeen voit laittaa myös tekstiviestin.

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUJEN AKUUTTIVASTAANOTTO,
Akuutti, huone 104

Psykiatrisen sairaanhoitajan akuuttivastaanotto ilman ajanvarausta arkisin kello 8.00-15.00 Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa JUSTissa, Lääkärinkuja 1, 1. krs katutaso (sisäänkäynti suoraan Akuuttiin Lääkärinkujan puolelta). Ilmoittautuminen mielenterveys- ja päihdehoidon akuutin -jonoon ITTE-ilmoittautumispisteessä, Kela-kortti mukaan. 2.1.2018 alkaen psykiatrisen sairaanhoitajan akuuttivastaanotto avoinna arkisin kello 8.00-12.00.

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUJEN SOVITUT LÄÄKEHOIDOT,
Akuutti, huone 103

Opioidiriippuvaisten korvaushoito ja mielenterveyskuntoutujien tehostettu lääkehoito ma-pe kello 8.00-11.00 Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa JUSTissa, Lääkärinkuja 1, 1. krs katutaso (sisäänkäynti suoraan Akuuttiin Lääkärinkujan puolelta). Ilmoittautuminen mielenterveys- ja päihdehoidon sovitut lääkehoidot -jonoon ITTE-ilmoittautumispisteessä, Kela-kortti mukaan.

MATALAN KYNNYKSEN VASTAANOTTO MATALA,
Akuutti, huone 102

Täysi-ikäisille asiakkaille sekä heidän läheisilleen ma-pe kello 12.00-15.00 Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa JUSTissa, Lääkärinkuja 1, 1. krs katutaso (sisäänkäynti suoraan Akuuttiin Lääkärinkujan puolelta). Ilmoittautuminen mielenterveys- ja päihdehoidon Matala -jonoon ITTE-ilmoittautumispisteessä, Kela-kortti mukaan.

HOITOON HAKEUTUMINEN SÄHKÖISTEN e-PALVELUJEN KAUTTA

Yli 18-vuotiaan järvenpääläisen on mahdollista varata vastaanottoaika ensikäynnille Mielenterveys- ja päihdepalveluihin e-palvelujen kautta sähköisesti. Linkki löytyy Järvenpään kaupungin etusivulta. Seuraamalla e-palveluja ja kirjautumalla sisään omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella (saa puhelinoperaattorilta), voi varata 0,5 h ensikäyntiajan. Lähetettä ei tarvita eikä asiakkaalla tarvitse olla diagnosoitua tai todettua mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää ongelmaa. Oma tunne pahoinvoinnista tai avun tarpeesta riittää. Palvelu on tarkoitettu uusille ja uuden asiakkuuden tarvitseville asiakkaille.

Jos asiakkaalla on omahoitaja Mielenterveys- ja päihdepalveluissa, hänellä on mahdollisuus lähettää omahoitajalleen viestejä e-palvelujen kautta. Tämän palvelun käyttö edellyttää henkilökohtaisen palvelusopimuksen tekemistä.

Lisätietoja kaupungin Internet-sivuilla e-Terveyspalvelut

LÄÄKÄRIN TAI MUUN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN AMMATTILAISEN LÄHETE

Lähetteet käsitellään lähetetiimissä, jonka jälkeen asiakkaille lähetetään postitse kutsu vastaanottoajalle. Kutsusta käy ilmi vastaanottoaika ja -paikka sekä oman työntekijän tai hoitavan lääkärin nimi.