A

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelut palvelevat Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa JUSTissa osoitteessa Lääkärinkuja 1, 04410 Järvenpää.

Yhteystiedot

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Järvenpäässä

Aikuisten mielenterveys-, psykiatristen- ja päihdesairauksien hoito on porrastettu terveyskeskuksen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä psykiatrian erikoissairaanhoidon palveluihin.  Mielenterveys- ja päihdepalvelut tuottavat palveluja järvenpääläisille asukkaille sekä heidän läheisilleen. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voi hakeutua joko oma-aloitteisesti tai lääkärin lähetteellä. Psykiatrian erikoisairaanhoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kiireettömän vastaanottoajan ensikäynnille voi varata eJärvenpää-asiointipalvelujen kautta. Lähetettä ei tarvita eikä asiakkaalla tarvitse olla diagnosoitua tai jossain todettua mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää ongelmaa. Oma tunne pahoinvoinnista tai avun tarpeesta riittää.

Avohoidon palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen käyttämättömästä ja peruuttamattomasta lääkäriajasta peritään 51,40 € maksu. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään ajanvarausta edeltävänä arkipäivänä klo 12.00 mennessä mielenterveys- ja päihdepalvelujen neuvontanumeroon 040 315 2646.

Muiden työntekijöiden ajanvarauksen peruminen tai siirtäminen.
Soita omalle työntekijällesi tai jätä peruutuksen viesti oman työntekijän puhelinvastaajaan tai laita tekstiviesti oman työntekijän numeroon. Työntekijöiden puhelinnumerot löytyvät kotisivuiltamme kohdasta yhteystiedot.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen psykiatrisen sairaanhoitajan akuuttivastaanotolle voi hakeutua ilman ajanvarausta arkisin klo 8.00–15.00, 1. krs katutaso (sisäänkäynti suoraan Akuuttiin Lääkärinkujan puolelta). Ilmoittautuminen mielenterveys- ja päihdehoidon akuutin jonoon ITTE-ilmoittautumispisteessä, Kela-kortti mukaan. 2.1.2018 alkaen psykiatrisen sairaanhoitajan akuuttivastaanotto avoinna arkisin kello 8.00-12.00.

Suonensisäisesti huumeita käyttävien terveysneuvontapalvelut Järvenpää ostaa Vantaan kaupungilta.