A

Musiikkikirjasto tarjoaa säveliä korville ja sielulle

Musiikkiosaston yhteystiedot

Kirjaston asiakaspalvelu puh. (09) 2719 2536
sähköpostiosoite: kirjasto.musiikki@jarvenpaa.fi

Musiikkiosaston aineiston sijaintikartat 

Neuvonta ja opastus

Kirjaston palvelupisteen henkilökunta auttaa sinua mielellään musiikkiin liittyvissä pulmissa, aineiston löytämisessä ja palvelujen käytössä. 

Musiikkiosastolta löydät muun muassa:

 • CD-levyjä
 • LP-levyjä
 • nuotteja ja partituureja
 • musiikiaiheisia kirjoja ja lehtiä
 • musiikkivideoita (DVD ja Bluray)
 • moniviestimiä, CD-ROM-levyjä ja DVD-levyjä
 • kirjastossa käytettäviä harjoitussoittimia
 • lainattavia soittimia

Musiikin tiedonhaku

Voit käyttää Kirkes-kirjastojen yhteistä verkkokirjastoa tiedonhakuun. Aineiston varaamisen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. 

Voit etsiä aineistoa esimerkiksi tekijän tai teoksen nimen mukaan. Tekijää voit hakea pelkällä sukunimellä tai etu- ja sukunimellä.

Joskus henkilön nimi kirjoitetaan eri yhteyksissä eri tavalla. Kirjaston hakupalveluissa nimet pyritään selvyyden vuoksi kirjoittamaan aina samalla sovitulla tavalla. Jos et löydä etsimääsi, voit käyttää apuna Hankalat musiikkinimet -ohjeluetteloa.

Jos etsit teoksen nimeä, sitä ei tarvitse kirjoittaa kokonaan. Voit hakea myös yksittäistä musiikkikappaletta sen nimen mukaan.

Musiikkia voi hakea myös asiasanoilla, jolloin löydät kaikki tietystä aiheesta kertovat aineistot. Esimerkiksi haku asiasanoilla soitonoppaat piano listaa kaikki pianonsoitonoppaat, joita Kirkes-kirjastoista löytyy. Asiasanoja voit etsiä musiikin asiasanastosta: Musa/Cilla - Musiikin asiasanasto.

Jos haet tiettyyn kirjastoluokkaan kuuluvaa aineistoa, löydät apua Verkko-YKL -  yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän verkkoversio.

Tiedonhaun avuksi – löydä musiikkia ja musiikkitietoa.

Lehdet

Musiikkilehtien tuoreimmat numerot ovat luettavissa kirjastossa. Aiempia numeroita voi lainata. Lehtien viimeisin vuosikerta on esillä ja lainattavissa musiikkosastolla. Vanhempia vuosikertoja löytyy varastosta ja myös ne ovat lainattavissa - pyydä henkilökuntaa noutamaan haluamasi lehti varastosta.

Järvenpään kirjaston musiikkilehdet

Lastenmusiikki

on sijoitettu lastenosastolle. Lastenmusiikkia koskeviin kysymyksiin vastaa myös lastenosaston henkilökunta.

Kaikki eri soitinten soitonoppaat (myös lastenaineisto) ovat kuitenkin musiikkiosastolla.

Hankintaehdotukset

Musiikkiosasto ottaa mielellään vastaan hankintaehdotuksia. Voit käyttää verkkolomaketta tai täyttää hankintaehdotuslomakkeen kirjastossa.

Asiakastyöasemat

Musiikkiosastolla on kaksi asiakastyöasemaa, joilla pääset verkkoon. Työasemilla on myös tulostus- ja tekstinkäsittelymahdollisuus. Ikkunapöydällä olevalla työasemalla voit käyttää myös skanneria. Asiakastyöasemien käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi.

Suoratoistopalvelut

Seuraavat palvelut ovat maksuttomia, ja niihin voit kirjautua kirjastokorttisi numerolla.

Rockway - opi soittamaan ja laulamaan suomenkielisten opetusvideoiden avulla.

Naxos Music Library - laaja lähes kaksi miljoonaa musiikkikappaletta sisältävä suoratoistopalvelu, joka keskittyy klassiseen ja etnomusiikkiin. Muutamia levymerkkejä, joiden aineistoa löytyy palvelusta: ARC, Berlin Classics, BIS, Capriccio, Chandos, Decca, Deutsche Grammophon, EMI Classics, Erato, Finlandia, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, Naïve, Naxos, Nonesuch, Nimbus, Ondine, RCA Records, Sony Classical, Teldec, Universal Music Classics, Virgin Classics ja Warner Classics.

Naxos Video Library - laaja videoiden suoratoistopalvelu, joka sisältää lähinnä taidemusiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konserttiesityksiä ja taidemusiikkiin liittyviä dokumentteja. Kirkes-asiakkaiden käytössä on videoiden suoratoisto standardilaadulla 700 Kbps.

Kuuntelu

Musiikkiosastolla on itsepalvelukuuntelupaikkoja CD-äänilevyjen kuuntelua varten. Kuuntelun ajaksi kirjasto lainaa kuulokkeet, ja tätä varten sinulla on oltava kirjastokortti mukanasi.

Digitointi

Musiikkiosaston digitointilaitteella voi kuunnella LP-levyjä, C-kasetteja ja CD-levyjä. Lainaa kuulokkeet kuuntelua varten musiikkiosaston tiskiltä. Kuuntelun lisäksi laitteella voi digitoida LP-levyjä ja C-kasetteja tyhjälle CD-levylle. Laite on yksinkertainen ja asiakkaiden käytettävissä itsepalveluperiaatteella. Tuo mukanasi oma tyhjä CD-levy (CD-R tai CD-RW).

Digipiano
 
Musiikkiosastolla on digipiano pianonsoiton harjoitteluun. Digipianon ääni ja kosketus on mallinnettu akustisen flyygelin mukaan. Kirjaston digipiano on varustettu kuulokkeilla, jotta soitto ei häiritse muita kirjaston käyttäjiä. Säännöt:

 • soita aina kuulokkeilla
 • ajanvarauslista musiikkiosaston tiskillä
 • voit varata soittoaikaa enintään kaksi tuntia per päivä
 • ilman varausta voit soittaa siihen asti kunnes toisen soittajan varaus alkaa

Lainattavat soittimet

Soittimet löydät musiikkiosastolta lasihuoneen lähistöltä.
Lainattavissa on

 • kahdeksan sopraanoukulelea
 • kaksi konserttiukulelea
 • yksi viisikielinen kannel.