A

Musiikkikirjasto tarjoaa säveliä korville ja sielulle

Musiikkiosaston yhteystiedot

Kirjaston asiakaspalvelu puh. (09) 2719 2536
sähköpostiosoite: kirjasto.musiikki@jarvenpaa.fi

Musiikkiosaston aineiston sijaintikartat 

Neuvonta ja opastus

Henkilökunta auttaa sinua mielellään musiikkiin liittyvissä pulmissa, aineiston löytämisessä ja palvelujen käytössä. 

Musiikkiosastolta löydät muun muassa:

 • CD-levyjä
 • LP-levyjä
 • musiikkikasetteja
 • nuotteja ja partituureja
 • musiikiaiheisia kirjoja ja lehtiä
 • musiikkivideoita
 • moniviestimiä, CD-ROM-levyjä ja DVD-levyjä

Musiikin tiedonhaku

Voit käyttää Kirkes-kirjastojen yhteistä verkkokirjastoa tiedonhakuun. Aineiston varaamisen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. 

Voit etsiä aineistoa esimerkiksi tekijän tai teoksen nimen mukaan. Tekijää voit hakea pelkällä sukunimellä tai etu- ja sukunimellä.

Joskus henkilön nimi kirjoitetaan eri yhteyksissä eri tavalla. Kirjaston hakupalveluissa nimet pyritään selvyyden vuoksi kirjoittamaan aina samalla sovitulla tavalla. Jos et löydä etsimääsi, voit käyttää apuna Hankalat musiikkinimet -ohjeluetteloa.

Jos etsit teoksen nimeä, sitä ei tarvitse kirjoittaa kokonaan. Voit hakea myös yksittäistä musiikkikappaletta sen nimen mukaan.

Musiikkia voi hakea myös asiasanoilla, jolloin löydät kaikki tietystä aiheesta kertovat aineistot. Esimerkiksi haku asiasanoilla soitonoppaat piano listaa kaikki pianonsoitonoppaat, joita Kirkes-kirjastoista löytyy. Asiasanoja voit etsiä musiikin asiasanastosta: Musa/Cilla - Musiikin asiasanasto.

Jos haet tiettyyn kirjastoluokkaan kuuluvaa aineistoa, löydät apua Verkko-YKL -  yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän verkkoversio.

Jyväskylän kaupunginkirjaston ohjeet musiikiaineiston hakuun.

Lehdet

Musiikkilehtien tuoreimmat numerot ovat luettavissa kirjastossa. Aiempia numeroita voi lainata. Lehtien viimeisin vuosikerta on esillä ja lainattavissa musiikkosastolla. Vanhempia vuosikertoja löytyy varastosta ja myös ne ovat lainattavissa - pyydä henkilökuntaa noutamaan haluamasi lehti varastosta.

Järvenpään kirjaston musiikkilehdet

Lastenmusiikki

on sijoitettu lastenosastolle. Lastenmusiikkia koskeviin kysymyksiin vastaa myös lastenosaston henkilökunta.

Kaikki eri soitinten soitonoppaat (myös lastenaineisto) ovat kuitenkin musiikkiosastolla.

Hankintaehdotukset

Musiikkiosasto ottaa mielellään vastaan hankintaehdotuksia. Voit käyttää verkkolomaketta tai täyttää hankintaehdotuslomakkeen kirjastossa.

Nettikoneet

Musiikkiosastolla on kaksi nettikonetta, joilla pääset verkkoon. Työasemilla on myös tulostus- ja tekstinkäsittelymahdollisuus. Nettikoneiden käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi.

Suoratoistopalvelut

Seuraavat palvelut ovat maksuttomia, ja niihin voit kirjautua kirjastokorttisi numerolla.

Naxos Music Library - laaja lähes kaksi miljoonaa musiikkikappaletta sisältävä suoratoistopalvelu, joka keskittyy klassiseen ja etnomusiikkiin. Muutamia levymerkkejä, joiden aineistoa löytyy palvelusta: ARC, Berlin Classics, BIS, Capriccio, Chandos, Decca, Deutsche Grammophon, EMI Classics, Erato, Finlandia, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, Naïve, Naxos, Nonesuch, Nimbus, Ondine, RCA Records, Sony Classical, Teldec, Universal Music Classics, Virgin Classics ja Warner Classics.

Naxos Video Library - laaja videoiden suoratoistopalvelu, joka sisältää lähinnä taidemusiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konserttiesityksiä ja taidemusiikkiin liittyviä dokumentteja. Kirkes-asiakkaiden käytössä on videoiden suoratoisto standardilaadulla 700 Kbps.

Kuuntelu

Musiikkiosastolla on itsepalvelukuuntelupaikkoja CD-äänilevyjen kuuntelua varten. Kuuntelun ajaksi kirjasto lainaa kuulokkeet, ja tätä varten sinulla on oltava kirjastokortti mukanasi.

Kirjastokortti

Tarvitset kirjastokorttia lainaamiseen, musiikin kuunteluun kirjastossa sekä verkkokirjaston käyttöön. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kortin omistaja on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta sekä siitä, että aineisto uusitaan tai palautetaan eräpäivään mennessä. Lue lisää lainauspalveluista

Digipiano
 
Musiikkiosastolla on digipiano pianonsoiton harjoitteluun. Digipianon ääni ja kosketus on mallinnettu akustisen flyygelin mukaan. Kirjaston digipiano on varustettu kuulokkeilla, jotta soitto ei häiritse muita kirjaston käyttäjiä. Säännöt:

 • soita aina kuulokkeilla
 • ajanvarauslista musiikkiosaston tiskillä
 • voit varata soittoaikaa enintään kaksi tuntia per päivä
 • ilman varausta voit soittaa siihen asti kunnes toisen soittajan varaus alkaa