A

Ohjatut liikuntaryhmät ja -palvelut

Mitä toimintaa järjestämme?

Lasten, nuorten ja perheiden liikuntaa

 • lasten temppuradat
 • liikuntakerhot
 • soveltavat liikuntaryhmät
 • vauvauinti (kts. vauvauintien omat sivut)
 • uimakoulut (kts. uimakoulujen omat sivut)
 • sporttikerhot (kts. uimakoulujen omat sivut)

Terveyttä edistävää liikuntaa aikuisille ja ikääntyville

 • kuntoliikuntaa
 • kuntosalitoimintaa
 • vesiliikuntaa
 • ikääntyneiden ryhmiä
 • soveltavaa liikuntaa
 • liikuntapäivystyksiä

Kauden 2017-2018 liikuntakurssit näet täältä

www.kuntapalvelut.fi/jarvenpaa

Starttiryhmistä ja liikuntapäivystyksestä tukea liikunnallisemman elämän aloittamiseen

Tuntuuko liikuntaharrastuksen aloittaminen vaikealta? Järvenpään kaupungin liikuntastarttiryhmissä voit aloittaa liikunnan rauhallisesti omaan tahtiin, eri liikuntamuotoihin tutustuen liikunnanohjaajan opastuksella. Viiden käyntikerran mittaiset starttikurssit maalla ja vedessä sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Uusia ryhmiä aloitetaan aina viiden kerran välein. Nyt on siis erinomainen hetki ilmoittautua mukaan ja lähteä etsimään itselle sopivaa liikuntamuotoa.

– Ikä, sairaus tai ylipaino eivät ole esteitä liikkumiselle, vaan päinvastoin kunkin omiin tarpeisiin viritetyllä liikunnalla voidaan oleellisesti parantaa hyvinvointia. Starttiryhmillä, liikuntaneuvonnalla ja liikuntapäivystyksillä pyrimme auttamaan niitä järvenpääläisiä, jotka syystä tai toisesta eivät vielä ole löytäneet elämäänsä liikunnan iloa.

Liikuntapäivystykset aina maanantaisin klo 13.00-14.00. Tällöin liikunnanohjaaja päivystää vaihdellen 3 viikon jaksoissa uimahallin kuntosalilla tai vesijuoksuradalla. Ohjaaja auttaa laitteiden ja välineiden käytössä, neuvoo liikkeiden oikeita liikeratoja ja on asiakkaiden apuna ja tukena. Vesijuoksuun voit tuoda oman vyön tai lainata uimahallin välineitä. Palvelu on ilmaista, maksat vain sisäänpääsymaksun.


liikuntavinkki syysloma 

Järvenpään kaikki liikuntapaikat kartta

Aikataulut ja reittikartat kaupungin palveluliikenteen osalta löydät täältä


Liikunnanohjauspalveluiden kausi 2017-2018:

Nuorten höntsäliikuntaa keskiviikkoisin (pdf)

Erityisryhmien vesijumppa syksy 2017 (pdf)

Liikunnanohjaaja senioripuistossa 2017-2018 (pdf)

Kuntosalin ja vesijuoksun liikuntapäivystykset syksy 2017 (pdf)

Liikuntapassi (pdf)

Kaupungin järjestämät vuokrapaikat vesiliikunta 2017-2018 (pdf)

Liikunnan 5krt starttikurssit 2017-2018 (pdf)

Lasten temppurata 2017-2018 (pdf)

Piirosen kuntosalin vapaaharjoitteluvuorot 2017-2018 (pdf)

Tasapainoa ja lihaskuntoa 2017-2018 (pdf)

Kirjaston lainattavat liikuntavälineet (pdf)


Lasten ja nuorten liikuntaharrastustarjontaa Järvenpäässä

Koontilistat paikallisten seurojen ja yritysten liikuntaharrastustarjonnasta lapsille ja nuorille löydät alta. Mikäli huomaat listauksessa puutteita, voit laittaa listauksen mukaiset tiedot jyri.marjamaki@jarvenpaa.fi

Harrastustarjonta alle kouluikäiset lapset (0-6v)

Harrastustarjonta alakouluikäiset lapset (7-12v)

Harrastetarjonta yläkouluikäiset ja nuoret (13-17v)


Pienten lasten liikuntakerhot, kausi 2017-2018

Liikuntakerhot ovat kaupungin sekä paikallisten urheiluseurojen yhteistyöllä järjestämiä. Kerhojen tarkoitus on tarjota 3-6-vuotiaille lapsille ja heidän perheille monipuolinen ja leikinomainen liikuntaharrastus, jossa ei ole lajipainotusta eikä vakavamielistä kilpailullisuutta. Kerhot ovat avoimia kaikille lapsille.

Kerhot ovat nähtävissä ja voit ilmoittautua niihin alkaen 5.6 klo 11.00 osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/jarvenpaa

Alta voit ladata esitteitä liikuntakerhoja koskien.

Pienten lasten liikuntakerhot kausi 17-18 (pdf)

Liikuntakerhon ohjelma syksy 2017 (pdf)

Liikuntakerhon ohjelma kevät 2018 (pdf)


Liikkuva koulu -kerhot 3.-6. lk alakoululaisille

Liikuntakerhot ovat kaupungin ja paikallisten urheiluseurojen yhteistyöllä järjestämiä. Liikuntakerho on monipuolinen ja höntsähenkinen liikuntaharrastus, jossa osallistujat pääsevät vahvasti vaikuttamaan toimintaan. Kerhojen alustava ohjelma on suunniteltu järvenpääläisillä alakouluilla tehdyn Liikkuva koulu -oppilaskyselyn vastausten sekä oppilaskuntakuulemisten pohjalta. Kerhot ovat osa Järvenpään Liikkuva koulu -hanketta.

Kerhot ovat nähtävissä ja voit ilmoittautua niihin alkaen ma 21.8.2017 klo 17.00 osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/jarvenpaa

Alta voit ladata esitteen Liikkuva koulu -kerhoista.

VKO 43 Liikkuva alakoulu -kerhot esite (pdf)


Liikuntavuorot yläkouluikäisille

Liikuntavuorot ovat kaupungin ja paikallisten urheiluseurojen yhteistyöllä järjestämiä. Liikuntavuoro on höntsähenkinen liikuntaharrastus, jossa osallistujat pääsevät vahvasti vaikuttamaan toiminnan sisältöön. Toiminta on osa Järvenpään Liikkuva koulu -hanketta.

Liikuntavuorot ovat nähtävissä ja voit ilmoittautua niihin alkaen ma 21.8.2017 klo 17.00 osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/jarvenpaa

Alta voit ladata esitteen yläkoululaisten liikuntavuoroista.

VKO 43 Yläkoululaisten liikuntavuorot esite (pdf)


Uimahallilla tapahtuu

Uimahallilla järjestetään vuoden 2017 jokaisena kuukautena erilaisia tempauksia ja teemapäiviä asiakkaille. Näin juhlimme satavuotiasta Suomea - osallistu sinäkin!

lokakuussa 

- Vanhusten viikko

- Syysloman jumpat


Taustaa perusopetuksen ja liikuntapalveluiden yhdessä kehittämälle koululaisten uintipassille

Lasten ja Nuorten ääni (LNÄ) on Järvenpään kouluille ja nuorisoseuroille suunnattu hanke, jolla pyritään saamaan lasten ja nuorten oma ääni kuuluviin. Jokaisen järvenpääläisen koulun oppilaskunta saa ideoida omia ehdotuksiaan hankerahan käytölle ja oppilaskuntien hallitus valitsee niistä parhaat.

Liikkuva koulu -hanke kohdentuu kaikkiin Järvenpään kouluihin, yhteensä yli 4000 oppilaan arkeen. Yksi tärkeimmistä painopistealueista on liikunnallisuuden ja toiminnallisuuden lisääminen oppilaiden koulupäivään ja arkeen.

Saunakallion koulun oppilaiden LNÄ:n lukuvuoden 2016-2017 hankehakemus oli Unelmat liikkeelle uimataitoa lisäämällä. Oppilaiden toive LNÄ:ssä oli hankerahoituksen käyttö uimakoulutuntien lisäämiseen kahdella kerralla ja näin uimataidon kehittäminen ja lasten turvallisempi ja terveellisempi elämäntapa tulevaisuudessa.

Uimakoulutuntien lisääminen ei ohjaus- ja tilaresurssien takia ollut mahdollista, mutta kannustaminen uimiseen ja uimakoulussa käytyjen asioiden harjoitteluun omaehtoisesti vapaa-ajalla haluttiin kokeiluluontoisesti mahdollistaa uimapassit kehittämällä. Tämän toivotaan vastaavan oppilaiden yleisimpään sisältötoiveeseen uimakouluista: Enemmän vapaa-aikaa altaassa.

Uintipassien jakaminen koululaisten uimakoulujaksojen yhteydessä on aloitettu heti syyslukukauden 2017 alussa, ja ensimmäisiä jaettuja passeja on jo hyödynnetty. Lukuvuoden 2017-2018 aikana kaikki järvenpääläiset alakoulujen oppilaat saavat omat passinsa uimakoulujaksojensa yhteydessä.

Tervetuloa liikkumaan vedessä ja kehittämään uimataitoja matkalla turvalliseen ja terveelliseen elämään 

Lisätietoja antaa Liikkuva koulu -hankekoordinaattori  Jyri Marjamäki jyri.marjamaki@jarvenpaa.fi


Järvenpäässä toimivat noin 90 urheiluseuraa tarjoavat harrastusmahdollisuuksia, kursseja ja tapahtumia useissa eri lajeissa niin lapsille kuin aikuisillekin. Useat eri liikuntayritykset ja yhdistykset järjestävät myös monenlaista ohjattua liikuntatoimintaa.