A

Opastukset / Guided tours

draamaopastus

Yleisöopastus joka sunnuntai klo 13 museon pääsylipun hinnalla. Opastus kestää 15 minuuttia. Opastukselle otetaan 10 osallistujaa saapumisjärjestyksessä.


Opastuksen varaaminen ryhmälle

HUOM! Koronavirusepidemian takia tarjoamme toistaiseksi ryhmille vain 15 minuutin mittaisia opastuksia. Opastettavan ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä ja opastus maksaa 20€ + museon pääsymaksu. Tätä suuremmat ryhmät voivat kuitenkin vierailla museossa itsenäisesti. Museossa itsenäisesti vierailevan ryhmän enimmäiskoko on 50 henkilöä. Ryhmän on aina ilmoitettava etukäteen tulostaan museolle, että osaamme varautua!

Opastuksen voit varata omalle ryhmälle museon aukioloaikoina numerosta 040 315 3881 tai sähköpostitse taidemuseo(at)jarvenpaa.fi. Opastuksella syvennytään esillä olevaan näyttelyyn ja kuullaan yksityiskohtia teoksista ja tarinoista niiden takana. Opastusta tilattaessa voit esittää erityistoiveita opastuksen sisällöstä ja kestosta.

Tilattavat draamaopastukset

Saimi Järnefelt - Rakkaudesta näyttelemiseen, saatavilla 1.3.2020 - 30.9.2020

Rakkaudesta kirjallisuuteen -draamaopastus kertoo Saimi Järnefeltin, intohimoisen näyttelijän ja Suvirannan emännän tarinan. Draamaopastus on monologimuotoinen esitys, jolle taidemuseon näyttely Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina toimii ikään kuin lavasteena.

Käsikirjoitus Marika Sampio-Utriainen

Rooli Marika Sampio-Utriainen ja Nita Laine

Hinta 50 € / ryhmä + pääsymaksut, max 35 osallistujaa. Yli 35 hengen ryhmiltä 100 € + pääsymaksut.

Kesto 30 min

Anni Swan - Rakkaudesta kirjallisuuteen, saatavilla 1.3.2020 - 30.9.2020

Draamaopastuksella Anni Swan kertoo elämäntarinansa monologimuotoisena esityksenä, jolle taidemuseon näyttely "Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina" toimii ikään kuin lavasteena.

Käsikirjoitus Marika Sampio-Utriainen

Rooli Marika Sampio-Utriainen

Hinta 50 € / ryhmä + pääsymaksut, max 35 osallistujaa. Yli 35 hengen ryhmiltä 100 € + pääsymaksut.

Kesto 30 min

Kysy saatavuudesta numerosta 040 315 3881 tai sähköpostitse taidemuseo(at)jarvenpaa.fi. Varmistamme sen jälkeen esiintyjältä ajakohdan sopivuuden.

Koulut ja päiväkodit

Opastettu tutustuminen taidemuseon näyttelyyn on ilmainen järvenpääläisille päiväkoti- ja peruskouluryhmille. Muille opastusmaksun hinnalla.

Tutustu koulujen ja päiväkotien ajankohtaiseen opastustarjontaan tästä esitteestä (pdf)!


Teemaopastuksia Järvenpään taidemuseon kokoelmasta

Teemaopastuksia on mahdollista järjestää, kun esillä on taidemuseon omaa kokoelmaa.

Taide kantaa - kokoelmaopastus
Opastuksella tutustutaan Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin elämään ja tuotantoon. Taiteilijoiden urien aikana suomalaisuusaate ja kansallinen identiteetti saivat visuaalisen muotonsa kansainvälisten taidevirtausten vanavedessä.

Kansallismaisema - sielunmaisema
Opastuksella ihmetellään, miten kansallisuus ja kansainvälisyys näkyvät Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin tuotannossa. Samalla tarkastellaan maisemaa tunteen ja tunnelman ilmaisijana.

Taiteilijaelämää naisen silmin
Opastuksella pohditaan Venny Soldan-Brofeldtin teosten kautta naistaiteilijoiden asemaa ja elämää 1800- ja 1900-lukujen taitteessa.

Lapsia ja lasten elämää
Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt kuvasivat paljon lapsiaiheita. Opastuksella tarkastellaan lapsikuvauksia taiteessa ja pohditaan millaista oli elää lapsuutta taiteilijayhteisön keskellä.

Kerro satu!
Tämä sadutukseen perustuva opastus on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille. Opastukselle mahtuu maksimissaan 10 lasta. Tätä suuremmat ryhmät jaetaan kahteen erilliseen ryhmään.

Eero, Venny ja me - selkokielinen keskustelukierros
Kierroksella tutustutaan esillä olevaan näyttelyyn tehtävävihkon ja korttien avulla. Kierroksella tulevat tutuksi Järvenpään omat taiteilijat Eero ja Venny perheineen sekä koteineen. Opastus etenee rauhalliseen tahtiin keskustellen. Opastuksen aikana pohditaan yhdessä muun muassa, minkälainen on sinun kotisi, keitä sinun perheeseesi kuuluu? Tai millaisen postikortin piirtäisit suomalaisesta maisemasta? Opastus sopii erityisen hyvin ryhmille, joilla on suomi toisena kielenä. Opastetun kierroksen hinta on 5 € / henkilö. Ryhmä koko maksimissaan 25 henkilöä.


Mahdollisuus järjestää teemaopastuksia voi vaihdella näyttelystä riippuen. Saatavuus kannattaa varmistaa etukäteen.