A

Opastukset

Aholassa ei järjestetä opastuksia kesäkuun aikana koronavirusepidemian vuoksi. Ilmoitamme myöhemmin, miten toimimme jatkossa.

Opastuksen voi tilata Aholan aukioloaikoina puhelinnumerosta 040 315 2213 tai sähköpostitse ahola(at)jarvenpaa.fi.

Opastus maksaa 40 €. Perusopastuksella kerrotaan Ahola-rakennuksen vaiheista, Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin elämästä, perheen jännittävistä elämänvaiheista ja elämästä Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä. Ryhmälle voi varata myös teemaopastuksen alla olevasta listasta. Opastusta tilattaessa on mahdollista esittää erityistoiveita opastuksen sisällöstä.

Näyttelyyn mahtuu tutustumaan n. 25 henkilöä kerralla, ja tätä isommat ryhmät jaetaan kahtia. Tällöin opastusmaksu on 80 €. Jaetuilla ryhmillä on kullakin käytössään oma opas.

Teemaopastuksia Aholassa

Elämää taiteilijayhteisössä
Opastuksella keskitytään taiteilijapariskunnan elämään Aholassa vuosina 1897–1911. Miltä Aholassa näytti tuolloin? Keitä kaikkia Aholassa asui? Entä ketkä kaikki kävivät vierailulla? Kierroksella selviää mm., kuka suunnitteli talon sisustuksen, miten Juhani Aho rentoutui ja millaista mahtoi olla lasten elämä Aholassa?
Hinta 40 € + pääsymaksut

Juhani Ahon kirjailijan tie
Opastuksella tutustutaan Aholan näyttelyyn ja erityisesti Juhani Ahon kirjailijan uraan.  Aho oli monipuolinen kynämies, jolta taittuivat niin elämäkerrat, lehtijutut, novellit kuin romaanitkin. Aholassa pääsee tutustumaan mm. Ahon käsikirjoituksiin ja teosten ensipainoksiin. Kierroksella valotetaan myös Ahon tuotantoon vaikuttaneita henkilöitä.
Hinta 40 € + pääsymaksut

Venny Soldan-Brofeldtin boheemielämä
Teemaopastus keskittyy Venny Soldan-Brofeldtin matkaan taiteilijana aina Helsingistä Pietarin kautta Pariisiin. Kierroksella tutustutaan Soldan-Brofeldtin monipuoliseen taiteilijanuraan ja teoksiin. Opastuksella pohditaan myös naistaiteilijan asemaa viime vuosisadan vaihteessa.
Hinta 40 € + pääsymaksut

Taiteilijapariskunta ja luonto
Elämää Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä voisi kuvailla tämän päivän sanoin ekologiseksi. Taiteilijat arvostivat luonnonmukaista elämää ja taloudenpidossa pyrittiin omavaraisuuteen. Opastuksella tutustutaan Juhani Ahon luontosuhteeseen ja harrastuksiin. Kierroksella pohditaan myös, miten luontosuhde näkyy lastujensa luonnonlyriikasta tunnetun Ahon tuotannossa. Kierroksella valotetaan myös Venny Soldan-Brofeldtia inspiroinutta maisemaa ja hänen suhdettaan luontoon.
Hinta 40 € + pääsymaksut

Draamaopastukset

Rakkaudesta taiteeseen -draamaopastus, saatavuus varmistettava etukäteen!
Draamaopastuksella Venny Soldan-Brofeldt kertoo elämästään ja taiteestaan museovieraille. Opastusmaksu 50 € + pääsymaksut.

Muistatko-? Juhani Aho minun silmin -draamopastus, saatavuus varmistettava etukäteen!
Mikko-renki johdattaa vieraat Aholan elämään 1800-luvun ja 1900-luvun taitteessa. Matkalla sadan vuoden taakse selviää kuinka vieraanvarainen Juhani Aho osasikaan olla, mikä oli syynä Juhanin Ahon kalaonneen ja kuka oli Pekka Pegasos. Opastusmaksu 50 € + pääsymaksut.