A

Järvenpään päiväkodit

Järvenpäässä on 20 kunnnallista päiväkotia, joista yksi järjestää vuorohoitoa. Näiden lisäksi Järvenpäässä toimii 10 yksityistä päiväkotia, joista yksi ostopalvelupäiväkotina (lapset ovat kaupungin sijoittamia ja perheet maksavat kunnallisen hoitomaksun) Järvenpään kaupungille. 

Perhe voi saada 1.8.2017 alkaen palvelusetelin järjestääkseen lapsensa varhaiskasvatuksen yksityisessä päiväkodissa, joka on hakeutunut palvelusetelipäiväkodiksi. Palveluseteli-päiväkodin asiakasmaksu on perheelle sama kuin kunnallisen päiväkodin varhaiskasvatuksen asiakasmaksu. Pienin perittävä maksu on 27 €/kk ja suurin maksu on 290 €/kk. Palvelusetelipäiväkoti voi kuitenkin halutessaan periä perheeltä 1-30 € kuukaudessa kunnallisen päiväkodin asiakasmaksua suurempaa maksua. Näet palvelusetelipäiväkotien luettelosta (julkistetaan myöhemmin), periikö yksityinen palvelusetelipäiväkoti kuukausittaista korkeampaa maksua ja jos perii, niin kuinka paljon. Palvelusetelin hakeminen tulee perheille mahdolliseksi kevään 2017 aikana.

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa on haettava neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Äkillisestä työllistymisestä tai opiskelemaan pääsystä johtuvassa hoitopaikan tarpeessa hakemus on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. 

Päiväkotien aukioloajat ovat tavallisimmin 6.30-17.30. Tarkemmat hoitoajat sovitaan palvelusopimusta tehtäessä.