A

Päivystys- ja kriisipalvelut perhekriiseissä

Virka-aikana (arkisin klo 8–16) hätätilanteissa saa apua terveysasemilta, sosiaalityöntekijöiltä, neuvoloista ja mielenterveyspalveluista.

Päivystys- ja kriisipalvelut auttavat virka-ajan ulkopuolella.

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys antaa kiireellistä ensiapua lastensuojelu- ja perhekriiseissä sekä neuvoo ja ohjaa aikuisväestöä erilaisissa sosiaalisissa ongelmissa. Sosiaalipäivystys järjestää välttämättömät kiireelliset sosiaalipalvelut virka-ajan ulkopuolella päivystysalueen kuntien asukkaille tai kuntien alueilla oleskeleville henkilöille. Palvelu koskee kaikkia ikäryhmiä.

Virka-aikana kiireellisissä tilanteissa tulee ottaa yhteyttä kotikunnan sosiaalitoimeen puhelinvaihteen kautta puh. (09) 27191.

Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystyksen hoitaa Keski-Uudenmaan sosiaalipäivystys, 112. Keski-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen toiminta-alueeseen kuuluvat seitsemän kuntaa: Järvenpää, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Hyvinkää, Mäntsälä ja Pornainen.

Kriisihoito

Kriisin kohdatessa Mielenterveys- ja päihdetyön yksikköön voi hakeutua hoitoon joko terveyskeskuspäivystyksen kautta tai soittamalla neuvontapuhelimeen p. 040 315 2646. Myös joku jo tilanteessa oleva viranomainen voi olla asiakkaan luvalla yhteydessä MPY:n työntekijään avun saamiseksi asiakkaalle. 

Akuutti (kiireellinen hoito Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTissa)