A

Päivystys- ja kriisipalvelut perhekriiseissä

Virka-aikana (arkisin klo 8–16) hätätilanteissa saa apua terveysasemilta, sosiaalityöntekijöiltä, neuvoloista ja mielenterveyspalveluista.

Päivystys- ja kriisipalvelut auttavat virka-ajan ulkopuolella.

Keski-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys

Keski-Uudenmaan sosiaalipäivystys laajenee ja vastaa jatkossa myös akuutin traumaattisen kriisin kriisityöstä Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa ja Tuusulassa. Kriisityöstä on aiemmin vastannut Hyvinkään seudun mielenterveysseura.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen moniammatillinen tiimi vastaa asiakkaan akuuttiin tarpeeseen heti ja jatkaa työskentelyä asiakkaan kanssa koko prosessin ajan. Asiakas saa moniammatillista tukea ja tarvittaessa hänet ohjataan saattaen myös muihin palveluihin. Asiakas voi ottaa itse tarvittaessa puhelimitse yhteyttä ilman välikäsiä 24/7.

Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voi ottaa yhteyttä asiakasnumeroon p. 040 315 3970, 24/7/365.

 

Kriisihoito

Kriisin kohdatessa Mielenterveys- ja päihdetyön yksikköön voi hakeutua hoitoon joko terveyskeskuspäivystyksen kautta tai soittamalla neuvontapuhelimeen p. 040 315 2646. Myös joku jo tilanteessa oleva viranomainen voi olla asiakkaan luvalla yhteydessä MPY:n työntekijään avun saamiseksi asiakkaalle. 

Akuutti (kiireellinen hoito Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTissa)