A

Perheiden palvelut korona-aikana

Päivitetty 27.8.2020

Korona-ajassa palvelemme, ohjaamme ja autamme arjen jaksamisessa. Koostimme tärkeitä palveluja, joihin perheet voivat olla yhteydessä vailla kynnystä.

Tukea perheesi arkeen: Perhetalo Joutsikki

Lapsiperheiden hyvinvoinninohjaajat tukevat järvenpääläisiä lapsiperheitä vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyvissä asioissa. Tavoitat meidät: alle kouluikäisten puhelimesta 040 315 2769 ja kouluikäisten puhelimesta 040 315 2211. 

Facebook: Joutsikki 
Instagram:@perhetalojoutsikki

Kotoutumispalvelut

Neuvontaa ja tietoa maanhanmuuttajille, heidän läheisilleen tai muille toimijoille Järvenpäässä. Meiltä saat ohjausta tai apua mm. kaupassa käyntiin, ruokalahjoitukseen, apteekissa käymiseen, lasten ulkoiluttamiseen, läksyjen tekemiseen, harrastuksen löytymiseen tai muuten vain keskusteluseuraa.
Maahanmuuttajatoimisto Verso
Information on coronavirus in different languages

Tekemistä iltapäiviin

Nuorisotyöntekijät tavoitat somesta arkisin klo 14-20. Tarkista ajankohtaiset tiedot: Nuorisopalvelut Järvenpäässä 

Tukea lapsen ja nuoren arjen ympäristöissä

Opiskeluhuoltopalvelut, kuraattori- ja psykologipalvelujen tuki: koulunkäyntiin ja opiskeluun, kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen mielialaan, hyvinvointiin, kodin asioihin, vapaa-aikaan, ihmissuhteisiin, koulu- ja opiskeluympäristössä osallistumiseen ja vaikuttamiseen.
Kuraattori- ja psykologipalvelujen tuki

Kulttuuria etänä

Koronapandemian poikkeusoloissa kulttuuria voi harrastaa etänä ja virtuaalisesti. Kokosimme linkkejä, joiden kautta pääset kulttuurin äärelle kotoa käsin – keikkoja, oopperaa, museokierroksia, kirjallisuutta, lastenkulttuuria ja paljon muuta, ole hyvä! Suuri osa palveluista on maksuttomia.
Kulttuuria etänä 

Liikkumisvinkkejä poikkeusoloihin

Poikkeustilanteessakin on tärkeää huolehtia omasta kunnosta ja pyrkiä liikkumaan monipuolisesti. Olemme koonneet liikkumisvinkkejä, joita voi tehdä kotona tai ulkona. Katso vinkkejä verkkosivuiltamme.  Lisätietoa myös liikkumis- ja elintapaneuvonnasta, puh. 040 315 2542 (ma-to klo 12-14), liikunnanohjaajat.liikuntapalvelut@jarvenpaa.fi sekä Facebookista "Järvenpään Liikuntapalvelut".

Muita tärkeitä yhteystietoja

  • Ruokakassipuhelin: Järvenpään seurakunta / Yhdessä katettu, puh. 050 436 0563
  • Keusoten koronaneuvonta- ja tukipuhelin, puh. 019 226 0098, avoinna joka päivä klo 8–20. Sosiaalipalvelun ammattilainen neuvoo ja antaa tukea arjen haasteissa tai psyykkisessä kuormituksessa.
  • Koronatieta Keusotelta: https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus