A

Perhelän kortteli

mannilantieltä V8

Perhelä-hanke toden teolla käyntiin – Toteuttamissopimus allekirjoitettiin

Järvenpään kaupunki ja YIT ovat allekirjoittaneet Perhelä-korttelin toteuttamissopimuksen. Sopimuskokonaisuuteen sisältyy kauppakirja, jolla kaupunki myy kohteen YIT:lle. Toteuttamissopimuksessa sovitaan yksityiskohtaisesti Perhelä-korttelia koskevista rakentamisen ja toteuttamisen edellytyksistä sekä hankkeen aikataulusta.

Toteuttamissopimus ei vaadi erillistä kaupunginhallituksen tai kaupunginvaltuuston käsittelyä, koska molemmat toimielimet ovat antaneet valtuutuksen sopimuksen allekirjoittamiseen ennaltasovituin ehdoin jo loppuvuodesta 2019.

– Jälleen on saavutettu yksi rajapyykki, kun tänään allekirjoitimme toteuttamissopi-muksen YIT:n kanssa. Sopimusteknisissä asioissa oli helppo löytää yhteisymmärrys, koska pohjaa tälle on jo rakennettu hyvässä yhteistyössä vuoden verran. Nyt meillä on selvät suuntamerkit jatkolle, iloitsee kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

– On hienoa, että Perhelän yhteissuunnittelu ja hanke etenevät suunnitellusti. Yksi keskeisimmistä Perhelän suunnittelua ohjaavista tekijöistä on ollut vetovoimaisen, viihtyisän ja monipuolisen konseptin rakentaminen. Tämän eteen teemme töitä ja odotamme jo innolla tulevaa, kertoo YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen.

Yhdessä rakennetaan tulevaisuuden keskustaa

Perhelä on Järvenpään keskustan kehittämisen kärki hanke, joka tähtää keskustan elävöittämiseen sekä tuo kävelykadun palvelut uudelle tasolle. Korttelin kaavoitus käynnistyy alkuvuodesta 2020 ja rakentamisen tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2021 aikana.

Perhelä-kortteliin tulee liiketilaa monipuolisille palveluille, toimistotiloja sekä noin 300 asuntoa. Kaupunki tulee korvaamaan hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Perhelästä tilat kaupungin työntekijöille.

- Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo.

- Suunnitteilla on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, monipuoliset palvelut ja työpaikat. Vaikka rakennuksille tulee korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa jalustaratkaisu, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida ympäristö ja historia, kertoi havainnekuvia esitellyt Aihio Arkkitehtien arkkitehti Timo Meuronen.

-Kaupunkisuunnittelu etenee helminauhana asemalta järven rannalle. Perhelä tulee olemaan iso muutos, mutta ei viimeinen muutos. Jannen elinvoiman lisäys on aivan keskeistä. Malttia täytyy olla, sillä kehittäminen on pitkäaikaista, kertaa Meuronen.

Kaupunki, joka kasvaa unelmien ympärille -videotutkimus

Kaupunki ja YIT kysyivät Järvenpäähän muuttaneilta syitä hankkia koti Järvenpäästä. Video toteutettiin osana Perhelän yhteissuunnittelua ja keskustan kehittämistä. Katso video tästä!

Lue lisää hankkeesta: www.yit.fi/perhela 

asuntojen kattopiha 1