A

Perhelän kortteli

mannilantieltä V8

Perhelä-hanke toden teolla käyntiin – kaupunginvaltuusto hyväksyi sopimuskokonaisuuden

Järvenpään kaupunginvaltuusto päätti 11.11. pidetyssä kokouksessaan hyväksyä esityksen, jonka mukaan kaupunki myy Perhelän tontin YIT:lle yhdessä laaditun toteuttamissopimuksen mukaisin ehdoin. Valtuuston päätös tarkoittaa, että Perhelä-korttelin kehittäminen etenee seuraavaan vaiheeseen.

Perhelä on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke. Perhelä-kortteli on lähtölaukaus koko keskustan kehittämiselle ja elävöittämiselle. Edessä on vuosien työ, jossa tarkastellaan koko keskusta-aluetta yhtenä kokonaisuutena aina Järvenpää-talolta Rantapuistoon asti. Tavoitteena on monipuolisten palveluiden, ihmisten ja elämän vetovoimainen keskittymä, joka houkuttelee kä-vijöitä pidemmältäkin.

–Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Hanketta on viety eteenpäin eri vaiheissa yli kaksi vuosikymmentä. Keskustan kehittäminen on haastavaa palapeliä, jossa monen eri palan tulee loksahtaa paikalleen juuri oikeaan aikaan, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

– YIT:n liiketoimintamallin ydin ja kasvumoottorimme on vastuullinen, asiakaslähtöinen kau-punkikehittäminen sekä kyky kehittää vaativia, suunnitteluvastuuta sisältäviä hankkeita. Perhelän yhteissuunnittelu on sujunut hienosti, mistä haluamme kiittää Järvenpään kaupunkia, sanoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

– YIT:n kanssa töitä on tehty taukoamatta koko kuluneen vuoden ajan ja yhteissuunnittelulla on saavutettu lopputulos, johon me kaupungin puolesta voimme olla äärimmäisen tyytyväisiä, iloit-see Keto-Tokoi.

Yhdessä rakennetaan tulevaisuuden keskustaa

- Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo.

- Suunnitteilla on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, monipuoliset palvelut ja työpaikat. Vaikka rakennuksille tulee korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa jalustaratkaisu, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida ympäristö ja historia, kertoi havainnekuvia esitellyt Aihio Arkkitehtien arkkitehti Timo Meuronen.

Perhelän kortteliin on suunniteltu 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa, toimistotilaa ja liiketilaa. Asuntoja suunnitelmassa on yhteensä noin 300.

-Kaupunkisuunnittelu etenee helminauhana asemalta järven rannalle. Perhelä tulee olemaan iso muutos, mutta ei viimeinen muutos. Jannen elinvoiman lisäys on aivan keskeistä. Malttia täytyy olla, sillä kehittäminen on pitkäaikaista, kertaa Meuronen.

Alkuvuodesta 2020 käynnistyy korttelin kaavoitus. Tavoiteaikataulu rakentamisen aloittamiselle on vuonna 2021. Perhelä-hanketta seuraavat keskusta-alueen muut kehittämiskohteet.

Kaupunki, joka kasvaa unelmien ympärille -videotutkimus

Kaupunki ja YIT kysyivät Järvenpäähän muuttaneilta syitä hankkia koti Järvenpäästä. Video toteutettiin osana Perhelän yhteissuunnittelua ja keskustan kehittämistä. Katso video tästä!

Lue lisää hankkeesta: www.yit.fi/perhela 

asuntojen kattopiha 1