A

Perhepäivähoito

Perhepäivähoidolla on tärkeä ja keskeinen asema Järvenpään varhaiskasvatuspalveluissa. Perhepäivähoitajat noudattavat varhaiskasvatuksen yhteistä varhaiskasvatus- suunnitelmaa  Järvenpään_kaupungin_varhaiskasvatussuunnitelma_2017, osallistuvat varhaiskasvatuksen koulutuksiin ja hankkeisiin sekä sitoutuvat Järvenpään kupungin turvallisuusohjeistukseen.

Varhaiskasvatuksen esimiehenä perhepäivähoidossa toimii Jaana Vilja puh. 040 315 2586 tai jaana.vilja(at)jarvenpaa.fi.

Perhepäivähoitajan omassa kodissa, pienessä neljän lapsen ryhmässä tapahtuva varhaiskasvatus on kodinomainen ja lapsentahtinen hoitomuoto. Hoitajan omat alle kouluikäiset lapset luetaan hoitoryhmään kuuluviksi. 6-vuotiaiden esiopetus, vuotta ennen oppivelvollisuusikää, järjestetään päiväkodissa.

Voit tutustua tarkemmin perhepäivähoitoon ja hoidossa aloittamisen käytänteisiin myös Esite pph 2016

Kunnallinen perhepäivähoito

Järvenpäässä on noin 40 kunnallisen perhepäivähoidon ryhmää. Kuluvalla toimintakaudella ryhmiä on seuraavissa kaupunginosissa: Haarajoki, Jamppa, Saunakallio, Isokytö, Pajala, Pöytäalho, Kinnari, Keskusta, Kyrölä, Kaakkola, Lepola, Ristinummi ja Ketunkorpi.

Perhepäivähoitajat ovat joko työsuhteessa kaupunkiin tai ostopalvelu- sopimuksella toimivia perhepäivähoitajia. Päivähoidosta perittävät asiakasmaksut perustuvat myös ostopalveluna tuotetussa perhepäivähoidossa kunnalliseen maksumäärittelyyn. Perhepäivähoidon paikkoja haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella Järvenpään kaupungin verkkosivuilta eJärvenpää asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan pankki-tunnuksilla.

Perhepäivähoidon varahoito on joko varahoitoyksikkö Pikku-Pihassa tai sovitussa päivä-kodissa. Varahoitopaikka ja varahoidon käytännöt sovitaan hoidon alkaessa ja kirjataan lapsen palvelusopimukseen.

Pikku-Piha sijaitseen osoitteessa Yhteiskouluntie 8, 04400 Järvenpää. Puhelinnumero on 040 315 3692. Tästä voit tutustua tarkemmin Pikku-Pihan esite 2016.

Oletko kiinnostunut toimimaan ostopalveluperhepäivä- hoitajana?

Etsimme joukkoomme lisää vastuuntuntoisia ja yhteistyökykyisiä sekä lasten parissa työskentelystä innostuneita henkilöitä. Tarjoamme vertailukelpoisen korvauksen työstä, itsenäisen työn, koulutusmahdollisuudet ja tuen työlle.

Jos kiinnostuit, löydät hakemuksen tästä linkistä. Lisätietoja tehtävästä antaa varhaiskasvatuksen esimies Jaana Vilja, jaana.vilja(at)jarvenpaa.fi tai puh. 040 315 2586.