A

Perhepäivähoito

Perhepäivähoidolla on tärkeä ja keskeinen asema Järvenpään varhaiskasvatuspalveluissa. Perhepäivähoitajat noudattavat Järvenpään kaupungin yhteistä varhaiskasvatussuunnitelmaa, osallistuvat varhaiskasvatuksen koulutuksiin ja hankkeisiin sekä sitoutuvat Järvenpään kupungin turvallisuusohjeistukseen.

Perhepäivähoidossa esimies laatii toimintakauden alkaessa yhdessä tiimivastaavien kanssa pedagogisen johtamisen suunnitelman, jossa sovitaan tavoitteet ja arviointikäytännöt toimintakaudelle. Perhepäivähoitajien tiimit kokoontuvat säännöllisesti kerran kuukaudessa. Tiimissä arvioidaan, miten lapsen hyvinvointi ja oppiminen toteutuu perhepäivähoitoryhmässä.

Varhaiskasvatuksen esimiehenä perhepäivähoidossa toimii Jaana Vilja p. 040 315 2586 tai jaana.vilja(at)jarvenpaa.fi.

Perhepäivähoitajan omassa kodissa, pienessä neljän lapsen ryhmässä tapahtuva varhaiskasvatus on kodinomainen ja lapsentahtinen hoitomuoto. Hoitajan omat alle kouluikäiset lapset luetaan hoitoryhmään kuuluviksi. 6-vuotiaiden esiopetus, vuotta ennen oppivelvollisuusikää, järjestetään päiväkodissa tai koululla toimivassa esiopetusryhmässä.

Voit tutustua tarkemmin perhepäivähoitoon ja hoidossa aloittamisen käytänteisiin myös lukemalla perhepäivähoidon esitteen.

Kunnallinen perhepäivähoito

Järvenpäässä on noin 30 kunnallisen perhepäivähoidon ryhmää. Perhepäivähoitajat ovat joko työsuhteessa kaupunkiin tai ostopalvelusopimuksella toimivia perhepäivähoitajia. Päivähoidosta perittävät asiakasmaksut perustuvat myös ostopalveluna tuotetussa perhepäivähoidossa kunnalliseen maksumäärittelyyn. Perhepäivähoidon paikkoja haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella Järvenpään kaupungin verkkosivuilta eJärvenpää asiointipalvelussa.

Perhepäivähoidon varahoito toteutetaan joko varahoitoyksikkö Pikku-Pihassa tai sovitussa päiväkodissa. Varahoitopaikka ja varahoidon käytännöt sovitaan hoidon alkaessa ja ne kirjataan lapsen palvelusopimukseen.

Pikku-Piha sijaitseen osoitteessa Yhteiskouluntie 8, 04400 Järvenpää. Puhelinnumero on 040 315 3692.

Tutustu tarkemmin: Pikku-Pihan esite 2016 (pdf).

Oletko kiinnostunut toimimaan ostopalveluperhepäivähoitajana?

Etsimme joukkoomme lisää vastuuntuntoisia ja yhteistyökykyisiä sekä lasten parissa työskentelystä innostuneita henkilöitä. Tarjoamme vertailukelpoisen korvauksen työstä, itsenäisen työn, koulutusmahdollisuudet ja tuen työlle.

Jos kiinnostuit, löydät hakemuksen tästä linkistä. Lisätietoja tehtävästä antaa varhaiskasvatuksen esimies Jaana Vilja, jaana.vilja(at)jarvenpaa.fi tai p. 040 315 2586.