A

Tavoitteena turvallinen pysäköinti

PysakointiPysäköintialueet ja -paikat

Järvenpään kaupungilla ei ole käytössä maksullisia pysäköintipaikkoja, mutta monissa paikoissa on asetettu pysäköintikiekon käyttövelvollisuus ja pysäköinti on ajallisesti rajoitettua (esim. 1 h). Lisäksi eräillä yksityisillä pysäköintialueilla pysäköinti edellyttää erillistä lupaa. Rajoitukset ilmenevät aina pysäköintialueella olevista liikennemerkeistä.

Valvonta

Pysäköintiä valvotaan kaupungin toimesta sekä yleisillä katualueilla että osalla yksityisalueista. Pysäköinninvalvonnan avulla lisätään liikenneturvallisuutta ja varmistetaan vapaiden pysäköintipaikkojen riittävyys erityisesti kaupungin keskustan alueella. Pysäköinninvalvonta huolehtii myös tarpeettoman joutokäynnin valvonnasta (laki pysäköinninvalvonnasta 1.1.2012/727).

Pysäköinninvalvonnan vastuuhenkilönä, kunnallisena pysäköinninvalvojana, toimii kaupungin lakimies. Käytännön valvonnasta ja myös pysäköintineuvonnasta vastaavat kaupungin palveluksessa olevat pysäköinnintarkastajat, jotka tunnistat virkapuvuista ja virkamerkistä.

Virhemaksu

Järvenpään kaupungin pysäköintivirhemaksu on 60 euroa 1.7.2020.

Pysäköintivirhemaksu on suoritettava 30 päivän kuluessa sen antamisesta virhemaksulapusta ilmenevälle kaupungin pankkitilille. Käytä maksun yhteydessä virhemaksulapusta ilmenevää viitenumeroa. Mikäli maksu viivästyy eräpäivästä, korotetaan maksua automaattisesti 14 eurolla. Eräissä tilanteissa maksuaikaan voi olla mahdollista saada pidennystä. Ole tällöin yhteydessä pysäköinnintarkastajiin.

Oikaisuvaatimus

Mikäli katsot, että pysäköintivirhemaksu on aiheeton, voit hakea maksuun muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun pysäköintivirhemaksu on saatu. 

Järvenpään kaupungin pysäköinninvalvonta käyttää sähköistä Helgapark.net-asiakaspalvelua. Oikaisuvaatimus tehdään osoitteessa www.helgapark.net.  Sivulla pääsee tarkastelemaan pysäköintivirhemaksutapaukseen liittettyjä valokuvia ja tekemään pysäköintivirhettä koskevan oikaisuvaatimuksen. Sivulle pääset kirjautumaan syöttämällä autosi rekisterinumeron ja pysäköintivirhemaksun asianumeron, jonka löydät saamastasi pysäköintivirhemaksusta.

Oikaisuvaatimus ei pidennä maksuaikaa. Mikäli oikaisuvaatimus hyväksytään, maksettu pysäköintivirhemaksu palautetaan maksajalle.

Kunnallinen pysäköinninvalvoja käsittelee oikaisuvaatimuksen ja tekee asiasta kirjallisen päätöksen.  Päätös postitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen.

Muut pysäköinninvalvontaan liittyvät tiedustelut

  • Muissa asioinnissa voit käyttää sähköpostiosoitetta: pysakoinninvalvonta(at)jarvenpaa.fi
  • Postiosoite: Järvenpään kaupungin pysäköinninvalvonta, PL 41, 04401 Järvenpää.
  • Pysäköinnintarkastajat ovat tavoitettavissa sähköpostitse pysakoinninvalvonta(at)jarvenpaa.fi tai puhelimitse ma-pe klo 8-9, puh. 040 315 2753.
  • Pysäköinninvalvojana toimiva lakimies tavoitettavissa to klo 9-10, puh.vaihde (09) 27 191