A

Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea Yhdessä

SSuomiFinland100 tunnusuomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa vietetään vuonna 2017. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä: erilaiset toimijat tekevät yhteistyössä elävää ohjelmaa koko vuoden ajalle. Vuoden aikana katsotaan menneisyyteen ja historian tapahtumiin, tarkastellaan nykypäivän Suomea sekä luodaan vahvasti suuntaa tulevaisuuteen.

Tuusulanjärvi-ilmiö – Järvenpää ja Tuusula Yhdessä

Yhdessä-teeman mukaisesti Järvenpään kaupunki ja Tuusulan kunta ovat yhdistäneet voimansa Suomi 100 -ohjelman kokoamisessa. Kunnat koordinoivat Tuusulanjärvi-ilmiö-hanketta, joka tuo esille Tuusulanjärven taiteilijayhteisön rikasta kulttuuriperintöä ja merkitystä Suomen itsenäistymiselle sekä luo osaltaan uutta Tuusulanjärvi-ilmiötä erilaisten tapahtumien kautta. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt hankkeen osaksi valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmakokonaisuutta.

Tapahtumia kaikille

Juhlavuonna Tuusulanjärvi-ilmiön alla on luvassa runsas tapahtumatarjonta sekä Järvenpäässä että Tuusulassa. Tarjonnassa huomioidaan eri kohderyhmät, kuten lapset, nuoret, ikäihmiset ja maahanmuuttajat.

Juhlavuoden ideoimiseen ja toteuttamiseen on kutsuttu mukaan kaikki kuntalaiset. Kuntien ohella ja kumppaneina tapahtumia järjestävätkin paikalliset oppilaitokset, yhdistykset, yritykset ja asukasliikkeet.

Järvenpään kaupungin tuottamia Suomi 100 -tapahtumia ovat muun muassa taidemuseon ja Aholan näyttelyt, erilaiset konsertit, seminaarit, luentosarjat ja liikuntatapahtumat, kansallisen veteraanipäivän, äitienpäivän ja itsenäisyyspäivän tilaisuudet sekä uudenvuoden ilotulitus juhlavuoden alkaessa ja päättyessä. Lisäksi varhaiskasvatus, perusopetus, lukio ja muut kaupungin yksiköt huomioivat Suomi 100 -vuoden omassa toiminnassaan.

Yksi vuoden 2017 kohokohdista on ollut 11.–13. elokuuta vietetty Tuusulanjärvi-ilmiön Suomi 100 -juhlaviikonloppu, jonka muodostivat Tuusulan Taiteiden Yö sekä kävelykatu Jannella ja Rantapuistossa järjestetty suuri kansalaisjuhla piknikeineen, konsertteineen ja muine ohjelmineen.

Vuosi huipentuu itsenäisyyspäiväviikon tilaisuuksiin. Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta sekä Järvenpäässä että Tuusulassa järjestetään kaikille kuntalaisille avoin juhla.

Tutustu tapahtumiin tarkemmin >>>


Suomalaisuuden lähteillä


Järvenpään ja Tuusulan museot ovat tuottaneet juhlavuotta varten Suomalaisuuden lähteillä -julkaisun, joka kertoo itsenäistymisen ajasta Tuusulanjärvellä, seudulla vaikuttaneista merkkihenkilöistä, taiteilijakodeista sekä muista merkittävistä paikoista. Maksuton julkaisu on jaossa alueen museoissa sekä muissa matkailu- ja majoituskohteissa.

Lisätietoja

Järvenpään Suomi 100 -työryhmän pj Eemeli Peltonen
eemeli.peltonen(at)jarvenpaa.fi, puh. 050 557 9092

Kulttuurijohtaja Kalle Jämsen
kalle.jamsen(at)jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2244

Lue lisää Tuusulan Suomi 100 -ohjelmasta >>>