A

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus kuvataiteessa aikuisille ja lapsille Järvenpään Opistolla

Järvenpään Opisto järjestää kuvataiteen perusopetusta lapsille ja aikuisille Järvenpään Kuvataidekoulussa. Lapsille on 20 ryhmää, joista osa toimii Opistolla Kansakoulunkatu 1:ssä ja osa alakouluilla ( 2016-2017 Kyrölässä, Mankalassa, Anttilassa ja Haarajoella)

kts. Järvenpään kuvataidekoulun  oma sivu: Järvenpään Opisto > Järvenpään kuvataidekoulu

Aikuisille on yksi kuvataiteen peruopetuksen ryhmä. Koko taiteen perusopetus koostuu kahdeksasta lukukauden mittaisesta kurssista, jolla keskitytään yhteen osa-alueeseen kuten vaikka piirtämiseen tai maalaamiseen ja se käydään perusteellisesti läpi. Nämä kurssit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä ja aikataulussa.

 

Taiteen perusopetus käsitöissä aikuisille ja lapsille

Järvenpään Opisto järjestää Taiteen perusopetusta käsityössä lapsille ja aikuisille. Opiskelu on tavoitteellista tasolta toiseen etenevää ja siinä tutustutaan laaja-alaisesti käsitöihin sekä etsitään yhtymäkohtia muihin taiteenaloihin. Opiskelu koostuu lähiopiskelusta sekä itsenäisestä työskentelystä.

Yleisen oppimäärän mukainen käsityön taiteen perusopetus muodostuu perus- ja työpajaopinnoista, joita on yhteensä 10 opintokokonaisuutta. Aikuisten ryhmissä opiskellaan mm. seuraavia aiheita: vaatteen suunnittelu ja valmistus, tekstiilien suunnittelu ja valmistus, lankatekniikat, kankaankudonta, pistokirjonta ja vaatteen kaavojen kuosittelu. Lisäksi opiskeluihin sisältyy työpajoja, projektitöitä ja vierailuja.

Lasten taiteen perusopetus käsityössä -ryhmissä tutustutaan moniin eri materiaaleihin ja tekniikoihin. Tutuksi tulevat mm. tekstiilit, luonnon materiaalit, puu, metalli, lasi ja paperi. Lapset harjoittelevat mm. ompelua, kankaankudontaa, huovutusta, neulontaa, virkkausta, punontaa ja laajasti erilaisia käsityöaskartelutekniikoita.

Aikuisten opiskelu kestää neljä vuotta ja lasten viisi vuotta. Lasten ryhmään otetaan uusia opiskelijoita syksyisin. Uusia ryhmiä aikuisille pyritään aloittamaan vähintään joka 2. vuosi.

Lisätietoja opinnoista saat Järvenpään Opistosta suunnittelijaopettaja Sanna Tuokolta,  sanna.tuokko(at)jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2767


 Taiteen perusopetusta tanssissa järjestää Keski-Uudenmaan tanssiopisto KETO

 http://keto.fi/

 

Taiteen perusopetusta musiikissa järjestää Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto,  Tuusulanjärven avoin musiikkikoulu ja Rock-koulu 

https://www.kum.fi/

http://www.avoinmusiikkikoulu.fi/

http://www.rockoulu.com/