A

Tapahtumat ja tapahtumapaikat Järvenpäässä

Kesäinen Rantapuisto (kuva Vesa Huhtikangas)

Osallistu tapahtumiin vastuullisesti

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena.

Riskiryhmään kuuluvien tulee välttää lähikontakteja, myös tapahtumiin osallistumista.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Pidä siis 1–2 metrin turvaväli muihin, vältä tiiviitä jonoja ja sumppuja. Maltti on valttia!

Hyvä käsi- ja yskimishygienia: pese kädet usein ja huolellisesti, käytä käsidesiä, yski kertakäyttöliinaan tai hihaan.

Tapahtumiin osallistuvien tietoja voidaan kerätä mahdollisten tartuntojen jäljittämiseksi.

Blueskatu kesällä 2017

Koronakevään jälkeen kokoontumisrajoitukset keventyvät, ja Järvenpäässä kirmataan kesälaitumille.

Kesän myötä tutut hengailupaikat täyttyvät kaupunkilaisista ja avautuvat myös pienille tapahtumille. Samalla herää tukku kysymyksiä: Mihin voi mennä? Mitä voi tehdä? Missä voi pestä kädet? Mitä tulee huomioida tapahtumiin osallistuessaan? Entä jos haluaa itse järjestää tapahtuman?

Järvenpään keskeisissä hengailupaikoissa voi myös nauttia tapahtumista

Rantapuisto ja sen ympäristö on avara paikka, jossa on paljon mahdollisuuksia omaehtoiseen liikuntaan ja virkistäytymiseen. Puistossa ja Tervanokassa järjestetään mm. nuorisotoimintaa ja liikuntatapahtumia. Kannattaa hyödyntää myös puistoalueen ravintolapalveluja.

Kävelykatu Janne ja tori ovat kesällä aktiivinen ja keskeinen osaa vireää keskustaa. Sykettä ja sinfoniaa ry koordinoi Jannen tapahtumallisuutta ja vastaa siitä, että kaikki voivat turvallisesti nauttia markkinahumusta.

Vanhankylänniemi on historiallinen ja kultturelli kartanomiljöö, jonka rauhassa voi viettää mukavaa kesäpäivää. Kartanon Kahvila avautuu poikkeusjärjestelyin 15.7.

Järvenpään tapahtumat löytyvät avoimesta tapahtumakalenterista.

Muista hygienia ja turvavälit

Olennaista on estää koronavirusta leviämästä. THL:n ohjeet hygieniasta, turvaväleistä ja kontaktien välttämisestä pätevät myös jatkossa, olipa sitten kyse julkisesta tapahtumasta, kaveriporukan piknikistä tai puistojameista, ohjatusta puistojumpasta tai skeittipuistossa kikkailusta.

Nyrkkisääntönä on, että jokainen vastaa lähtökohtaisesti itsestään ja ennen kaikkea siitä, ettei lähde liikkeelle oireisena. Tärkeää on myös seurata ilmoittelua ja mahdollisia uusia ohjeistuksia äkillisesti muuttuvan koronatilanteen varalta.

Yleisötilaisuuden järjestäjä vastaa tapahtuman turvallisuudesta

Kesällä avautuu mahdollisuus järjestää myös pieniä tapahtumia. Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut ohjeen erityisjärjestelyistä, joiden mukaan järjestetty yleisötilaisuus on osallistujilleen turvallinen.

Tapahtumanjärjestäjä huolehtii normaalien lupien lisäksi myös tapahtuman virusturvallisuudesta. Keskeistä tapahtuman järjestämisessä on huolellinen suunnittelu ja varautuminen, läpinäkyvä viestintä, asiakasmäärien rajaaminen sekä hygieniaolosuhteiden luominen turvaetäisyyksillä, riittävällä välineistöllä ja ohjeistuksella.

Myös yleisön on hyvä muistaa haasteellinen tilanne ja pitää mielessä sanonta: "Maltti on valttia!"