A

Tapahtumat, tilat ja kulttuuripalvelut

Päivitetty 8.6.

Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan 31. heinäkuuta saakka.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut

Kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa noudatetaan valtioneuvoston ja Keusoten suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Järvenpää-talo on suljettu kävijöiltä kaupungin hallintotoimintaa lukuunottamatta. 

Valikoituja kulttuuritilaisuuksia voi seurata striimin kautta Järvenpään kaupungin Youtube-tilillä. Tiedon uusista striimatuista tapahtumista löydät Tapahtumat Järvenpää -facebook-tililtä.
Järvenpään kaupungin Youtube-tili
Tapahtumat Järvenpää -tili

Järvenpää-talo

Järvenpää-talo pysyy suljettuna 3.8. asti. Kaikki Järvenpää-talon Sibelius-salin tapahtumat on peruttu elokuulle. Lipun tapahtumiin tai tilaisuuksiin ostaneet asiakkaat voivat hakea rahojensa palautusta Lippupisteen ohjeiden mukaisesti. Järvenpää-talon verkkosivuilta sekä Lippupisteen sivuilta löytyy ohje palautuksen hakemisesta.

Kirjasto

Kirjasto ja kirjaston asiakaspalvelu ovat avoinna ma–to klo 12–18 ja pe klo 9–15. Kirjasto on kokonaan suljettu viikonloppuisin. Kirjasto on suljettuna lisäksi 1.–19. 7. välisen ajan.

Asiointi kirjastossa tapahtuu hygieniasäädöksiä ja turvavälejä noudattaen, eikä kirjastoon saa tulla sairaana. Kirjastossa voi asioida kerrallaan enintään 50 henkilöä. Asiakkaita ohjeistetaan huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja pitämään riittävät turvavälit sekä toisiin asiakkaisiin että henkilökuntaan. Ripeää asiointia suositellaan edelleen.

Omatoimikirjastoon pääsee arkiaamuisin klo 6 alkaen kirjautumalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lainaus- ja palautusautomaatit ovat käytössä, kuten myös Finna-verkkokirjastopäätteet. Yleisökoneista on käytössä osa, tulostaminen ja kopioiminen ovat jälleen mahdollisia. Lehdet ovat luettavissa rajoitetusti. Istumapaikkoja on vähennetty tarvittavan väljyyden turvaamiseksi. Noudettavat varaukset on sijoitettu väliaikaisesti lehtisaliin. Kirjastossa ei järjestetä toistaiseksi tapahtumia, eikä kirjailijavierailuja. Tyyni Tuulio -sali, opintosali, Satuhuone Onneli ja pieni neuvotteluhuone ovat turvallisuussyistä pois käytöstä.

Järvenpään kirjasto

Järvenpään museot

Järvenpään museot avautuvat 2.6. Järvenpään taidemuseo ja Ahola noudattaa talven aukioloaikoja (ke–su). Järvenpään taidemuseo on avoinna kesä-syyskuussa keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-17. Kesäkuussa ei järjestetä yleisötapahtumia. Museoissa harjoitetaan tehostettua siivousta ja kävijöiden tulee noudattaa hygieniasäännöksiä. Taidemuseoon mahtuu kerrallaan 50 kävijää ja Aholaan 20.  Suviranta ei ole auki kesällä 2020. 

Järvenpään taidemuseo

Ahola

Suviranta

Instagram: @kulttuurijarvenpaa

Yhdistysten vuokratilat

Yhdistysten vuokraamat ja kaupungin omistamat kokoontumistilat on suljettu elokuulle saakka. Kaupunki tiedotti huhtikuussa vuokramaksujen hyvityksistä sulkuajalta.
7.4.2020: Järvenpään kaupungin vuokratilojen vuokranmaksuun huojennuksia

Kaupungin henkilöstö pääosin etätöissä

Kaupungin henkilöstö pysyy etätöissä toistaiseksi. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.