A

Tapahtumat, tilat ja yleisötilaisuudet

Päivitetty 18.3.

Maan hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. 

Hallituksen toimenpiteiden vuoksi suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet on peruttu Suomessa toukokuun loppuun saakka ja hallituksen sekä THL:n suositusten mukaan yli 10 hengen kokoontumisia tulee pandemia-aikana välttää. Kaikkia joukkotilanteita tai fyysistä kontaktia/altistumista vaativia kohtaamisia kannattaa THL:n suositusten mukaan välttää.

Yhdistysten vuokraamat tilat

Järvenpään kaupunki edellyttää, että yhdistykset sulkevat vuokralla olevat ja kaupungin omistamat kokoontumistilat 18.3. alkaen.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut

Kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa noudatetaan valtioneuvoston ja Keusoten suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Järvenpää-talo on suljettu kävijöiltä kaupungin hallintotoimintaa lukuunottamatta.

Järvenpää-talo

Kaikki Järvenpää-talon Sibelius-salin tapahtumat on peruttu 31.5.2020 asti valtioneuvoston suosituksen mukaisesti. 

Lipun tapahtumiin tai tilaisuuksiin ostaneet asiakkaat voivat hakea rahojensa palautusta Lippupisteen ohjeiden mukaisesti. Järvenpää-talon verkkosivuilta sekä Lippupisteen sivuilta löytyy ohje palautuksen hakemisesta.

Kirjasto

Kirjasto on suljettuna 18.3.–13.4.2020
Järvenpään kirjasto

Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseo on suljettuna 18.3.–13.4.2020.
Järvenpään taidemuseo

Kaupungin henkilöstö pääosin etätöissä

Kaupungin henkilöstö siirtyy etätöihin niin pitkälti kuin mahdollista. Kaupunki tutkii mahdollisuuden järjestää rauhoitettuun etätyöskentelyyn soveltuvia tiloja. Työntekijöitä tullaan siirtämään väliaikaisesti eri tehtäviin myöhemmin tarkentuvan suunnitelman mukaan.