A

Tuettu työtoiminta

Tuettu työtoiminta on työtoimintaa, jossa asiakas työskentelee kunnan, yhdistyksen tai yksityisen työnantajan tarjoamissa työtehtävissä. Toiminta on tarkoitettu kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja muille osatyökykyisille asiakkaille, ja siihen tuleva asiakas on joko eläkkeellä tai kuntoutustuella.

Tuetulla työtoiminnalla mahdollistetaan osallistuminen tavallisen työpaikan työhön ja työyhteisöön. Tarkoituksena on asiakkaan kuntoutumisen tukeminen oman elämän hallinnan sekä erilaisten taitojen ja valmiuksien oppimisen kautta. Asiakkaalla on mahdollisuus tuetun työtoiminnan kautta päästä muille työllistymisen poluille.

Tuettuun työtoimintaan siirtyminen tapahtuu asteittain: asiakas harjaantuu työhön ensin sosiaalisen kuntoutuksen työsalilla tai työ- ja päivätoiminnan työtehtävissä. Tuetun työtoiminnanohjaaja tukee asiakasta ja tuetun työtoiminnan työpaikan ohjaajaa sekä huolehtii sopimusasiat asiakkaan ja tuetun työpaikan välillä.

Tuettu työtoiminta ei ole työsuhteista työtä, eikä siitä makseta palkkaa. Palkan sijaan työntekijälle maksetaan työosuus- tai kannustusrahaa.

Yhteystiedot:
Vammaispalvelut
Esimies Satu Lintunen puh. 040 314 3376
Työvalmentaja Heli Laurila puh. 040 315 2863

Mielenterveys- ja päihdepalvelut
Esimies Satu Muurinen puh. 040 315 2330
Työvalmentaja Marika Haverinen puh. 040 315 2667 

sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi (at) keusote.fi

Laurilantie 4
04410 Järvenpää