A

Liikuntaystävä, ulkoilukaveri, vertaisohjaaja..

Järvenpäässä voit toimia vapaaehtoisena useassa eri tehtävässä, monipuolisesti eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Järvenpään liikuntapalveluiden yhtenä tärkeänä tavoitteena on tarjota koulutusta vapaaehtoisille, jotka haluavat edistää kuntalaisten hyvinvointia ja mahdollistaa liikkumista. Liikunnan ja Terveyden edistämisen palveluissa voit toimia ulkoilukaverina, liikuntaluotsina, pyöräluotsina tai vaikkapa vertaisohjaajana Intoa elämään -hyvinvointiryhmässä tai Pieni Päätös Päivässä painonhallintaryhmässä.

 

Tule liikuntaluotsiksi!

Liikuntaluotsit ovat vapaaehtoisia, jotka tukevat ja kannustavat omatoimisessa liikkumisessa tai liikun­nan harrastamisessa. Liikuntaluotsia voidaan pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteettei­hin esimerkiksi ulkoiluun, uintiseuraksi, pelikaveriksi tai vaikkapa puistojumpan/kävelyporukan ohjaa­jaksi. Koulutuksen jälkeen on mahdollista toimia myös pyöräluotsina.
Koulutukseen mukaan tulevilta ei vaadita aiempaa koulutusta tai kokemusta, vaan aito kiinnostus va­paaehtoistoimintaan riittää.

 

Liikuntaluotsikoulutus koostuu koulutuspäivästä sekä yhdestä tai useammasta valitsemastasi moduuli­vaihtoehdosta.

Koulutus ke 12.9. klo 16.30-19.30, Järvenpään uimahallin kokoustila

Moduulivaihtoehdot
Lasten liikunta ke 3.10. klo 16.30-18.30, uimahallin kokoustila
Nuorten liikunta ke 7.11. klo 16.30-18.30, uimahallin kokoustila
Ikääntyneiden ja soveltava liikunta ke 19.12. klo 16.30-18.30, uimahallin kokoustila

Koulutus on maksuton.

 

Ilmoittautuminen koulutukseen www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa kurssinumero 830681L

 

Tiedustelut

Liikuntapalvelut,
kouluttaja Sanna Seppälä
p. 040 315 2357, sanna.seppala@jarvenpaa.fi

tai

Setlementti Louhela,
vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Krista Maarajärvi,
p. 044 340 0702, krista.maarajarvi@setlementtilouhela.fi  

 

Kokonaisvaltaisempi Vapaaehtoistoiminnnan peruskoulutus alkaa aina tammikuussa. Haluatko saada tietoa vapaaehtoistoiminnan perusasioista ja mahdollisuuksista Keski-Uudenmaan alueella? Mitä vapaaehtoistoiminta on? Mitä minä saan itse vapaaehtoisena? Mitä vastuita, velvollisuuksia ja oikeuksia vapaaehtoisuuteen liittyy? Mitä vapaaehtoistoiminnan tukirakenteita on olemassa? Toiminnan yhteiskunnallinen merkitys? Mitkä organisaatiot toimivat vapaaehtoistoiminnan taustalla ja millaista tukea ne tarjoavat vapaaehtoisille? Koulutuksessa saat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Lisätietoa: https://www.yhdistysverkosto.net/toiminta/vapaaehtoistoiminta/vapaaehtoistoiminnan-peruskoulut/