A

Tyylillä duuniin! -projektin taustaa

Tuumasta toimeen keväällä 2015

Projekti sai alkunsa keväällä 2015 työnimellä "Stailaa työnhakija", kun kaksi työllisyysasioiden parissa työskentelevää naista, Järvenpään kaupungin työllisyysyksikön Marjo Kanninen ja ViaDia ry. Järvenpää -yhdistyksen Pia Vappula tapasivat yhteistyötapahtumassa huhtikuussa 2015 ja huomasivat kypsytelleensä samoja asioita. Molemmille tuli tunne, että nyt on tartuttava tuumasta toimeen.

Projektiryhmä (työllisyysyksiköstä Marjo Kanninen ja Sirkka Lehti sekä ViaDiasta Pia Vappula ja Janina Varis) kypsytteli suunnitelman talkootyönä toteutettavasta moniammatillisesta Tyylillä Duuniin! -hankkeesta, jonka tavoitteena on "loppusilaus" työllistymiseen järvenpääläisten työttömien ulkoiseen ja sisäiseen hyvinvointiin vaikuttavilla palveluilla. Tavoitteena oli win-win-win-hanke, jossa kaikki hankkeen osapuolet (työtön kuntalainen, palveluntuottaja, kunta) saavat jotakin hyvää hankkeesta.

TD-projektiMake, Keski-Uusimaa lehti 9/2015

Yhteistyössä mukana on ollut paikallisia ja lähialueen yrittäjiä, oppilaitoksia, yhdistyksiä ja kaupungin yksiköitä sekä yksityisiä henkilöitä. Projekti on tähän mennessä tarjonnut maksuttomasti erilaisia ryhmäohjauksia, kuten vertaisryhmiä, luovien menetelmien avulla urasuunnittelua ja työhaastatteluun valmentautumista sekä yksilöohjausta, esimerkiksi elämäntaidon valmennusta.

Palvelupaletissa on ollut meikkausopastusta ja hiusten stailausta työhaastattelua tai CV-valokuvaa varten. Tarjolla on ollut liikuntaharrastusohjausta ja elämänhallinnan neuvontaa ja sparrausta. On voinut valita pukeutumisneuvontaa ja design-vaatteita lainaan työhaastattelua varten tai vaikkapa kirpputorilta uudet kuteet ilmaiseksi.

Vuoden 2016 alusta Järvenpään kaupungin osaamis- ja työllisyyspalvelut on koordinoinut Tyylillä duuniin! -hanketta.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Marjo Kanninen puh. 040 315 2496, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

 

Vapaaehtoisesti Tyylillä duuniin! -projektissa mukana olleita palveluntuottajia 2015–2016

Keuda, kosmetologi, parturi-kampaaja ja Vaatetusalan opiskelijat/opettajat
Kauneushuone Nätimpi
SpoilMe
Helsinki TPM Oy
Sininauhaliitto
Mavita Consulting
Masari Oy
RiiminBeauty Oy
Tintin tarrapointti ja AlineA
Vaatepuu desing vaatelainaamo
Mind Inspiration
Kiinteistö Oy Narikkakoti
Järvenpään liikuntapalvelut Aikaa sinulle -hanke ja Uudet juuret -hanke
Järvenpään kaupunki, Myllytien toimintakeskus
Järvenpään seurakunnan kirpputori
Laurea AMK/4 sosionomi-opiskelijaa
Sisältötoimisto Rouva Sana, Minna Luoma
Anna Puhakka ja 1 anonyymi yksityishenkilö