A

Uniapneahoitajan vastaanotto

Uniapneaa epäiltäessä terveyskeskuslääkäri tekee lähetteen Hyvinkään sairaalan keuhkosairauksien poliklinikalle tarkempia tutkimuksia varten. Uniapnean diagnosointi, hoidon aloitus ja alkuvaiheen hoito ja seuranta toteutetaan erikoissairaanhoidossa, josta potilas saa hoidossa tarvittavan CPAP-laitteen lainaksi. Seurantakäynnit siirtyvät noin vuoden mittaisen alkuvaiheen jälkeen keuhkotautien poliklinikalta terveyskeskukseen uniapnean hoitoon perehtyneelle sairaanhoitajalle.

Uniapneahoitaja ottaa vastaan JUSTissa, Lääkärinkuja 1, 04410 Järvenpää.

Kontrollivastaanotolle kutsutaan kerran vuodessa, yksilöllisesti sopien kontrolliväli voi olla pidempikin. Vastaanotolla tarkastetaan CPAP-laitteen kunto ja toiminta, asetukset ja käyttötunnit. Kuluvat osat, kuten maski, letkut ja suodatin tarkistetaan ja tarvittaessa vaihdetaan. Vastaanotolla mitataan paino ja verenpaine ja käydään läpi sairauden hoitoon liittyviä elämäntapa-asioita ja omahoidon keinoja ja tavoitteita.

Uniapneahoitajaan saa tarvittaessa yhteyden jättämällä soittopyynnön (Terveysaseman puhelinasiointi) tai toimittamalla viestin eTerveyspalvelun kautta.