A

Vaalien ulkomainonta

Eduskuntavaalien 2019 ulkomainonnan voi aloittaa viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli keskiviikkona 27.3.2019.

Kaupungin omistamat vaalimainostelineet pystytetään viimeistään keskiviikkona 27.3.2019 ja poistetaan 3. – 5.6.2019 välisenä aikana europarlamenttivaalien jälkeen. Eduskuntavaalien taustalevyt on puolueiden poistettava torstaihin 18.4.2019 mennessä.

Järvenpään kaupungin alueella ulkomainontapaikkoja pystytetään seuraavasti:

  • Kävelykatu / torialue / Järnefeltinkatu (torialueella, länsireunalla),
  • Haarajoen koulun kohdalla, Haarajoenkatu,
  • Jampan ostoskeskuksessa Oksapolun varrella Wärtsilänkadun alikulun ja ostoskeskuksen välillä,
  • Helsingintien varrella Lääkärinkujan läheisyydessä,
  • Kyröläntien varrella Horsmatien kulmauksesta hieman Puistotielle päin ja
  • Vanhankyläntien kevyenliikenteenväylän varrella Rasipolun kohdalla.

Ulkovaalimainospaikat kartalla

Jokainen eduskuntavaaleihin osallistuva puolue/ valitsijayhdistys saa vaalimainontaa varten kustakin vaalimainostelineestä yhden paikan. Jos puolueet ovat vaaliliitossa, on kullekin puolueelle oltava oma paikka mainostelineessä.

Vaalimainospaikat telineissä vasemmalta oikealle määräytyvät sen järjestyksen mukaan, johon puolueet/valitsijayhdistykset on määrätty ehdokaslistojen yhdistelmään. Vaalimainospaikat merkitään mainostelineisiin kunkin puolueen/ valitsijayhdistyksen mukaan. Keskusvaalilautakunnalle varataan ehdokaslistojen yhdistelmää varten 1-2 paikkaa.

Mainosten taustalevyt tulee olla kooltaan 120 cm korkeita ja 80 cm leveitä. Taustalevyt on mainostilaa saaneiden itse hankittava.

Ulkomainonnan yhdyshenkilönä toimii keskusvaalilautakunnan sihteeri.

Järvenpään vaalimainonta sallittu kaupungin vaalitelineissä

Järvenpään kaupungin katu- ja yleisillä alueilla vaalimainonta on sallittu kaupungin vaalimainostelineissä, jotka tulevat katukuvaan viimeistään 27.3.2019.
Jos ehdokkaat asettavat vaalimainoksia muille paikoille, tullaan ne poistamaan kaupungin toimesta.

Poistetut mainokset on noudettavissa kaupungin varikolta, Kaskitie 6, 04410 Järvenpää. Kallio Kauko, Tiemestari p. 040 315 2468