A

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Kunnallinen varhaiskasvatus:

Hakemus kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan tulee jättää vähintään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarpeen alkamista ellei kysymyksessä ole vanhemman työllistyminen tai kouluttautuminen. Tällöin kunnan tulee järjestää varhaiskasvatuspaikka kahdessa viikossa. Myös kuntaan muuttavilla hakuaika on neljä kuukautta.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, tulee varhaiskasvatuspaikkaa hakea niin pian kuin mahdollista.

Jokaisella lapsella on oikeus 20 tunnin laajuiseen osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen, myös huoltajan ollessa kotona, mutta siihen osallistumiseen ei ole velvoitetta. Mikäli lapsella on oikeus vain 20 tunnin varhaiskasvatukseen viikossa, valitaan varhaiskasvatushakemuksessa Hoidon laajuus -kohdassa 20 h ja valitaan hoidon järjestämistapa-valikosta  4h/pv tai 2x8h/pv+1x4h/pv. Varhaiskasvatuksen ollessa 4h/pv hoitoaika on klo 8–12. Varhaiskasvatuksen 8h/pv päivät ovat klo 8–16 ja 1x4h/pv joko klo 8–12 tai 11–15.

Pääset tekemään varhaiskasvatus- tai esiopetushakemuksen klikkaamalla sivun reunassa olevaa "Hae varhaiskasvatus- tai esiopetuspaikkaa eJärvenpää-palvelusta"-linkkiä  ja ohjeistuksen hakulomakkeen täyttämiseen löydät alla olevasta tekstistä. ePäivähoitohakemus_esite 2014.

Varhaiskasvatushakemus on tehtävä 4 kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Tämä koskee myös 20 tunnin varhaiskasvatusta.

Nyt on aika tehdä kesäkuussa 2018 varhaiskasvatuksessa aloittavien lasten varhaiskasvatushakemukset.

Elokuussa 2018 varhaiskasvatukseen otetaan uusia lapsia hoitoon 6.8. alkaen.

Hakemus yksityisiin päiväkoteihin on saatavissa asianomaisista päiväkodeista ja Järvenpään kaupungin verkkosivuilta. Verkkosivuilta löytyvät myös yhteystiedot yksityisistä päiväkodeista.

Lisätiedot ja hoitopaikkapäätökset:

Palveluohjaajat puh. 040 315 2052 tai 040 315 2567

  • sähköposti: paivahoitohaku(at)jarvenpaa.fi
  • käyntiosoite: Yhteiskouluntie 13, verohallinnon talo. Soita ennen tuloa.
  • postiosoite: Varhaiskasvatuspalvelut, Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää  

Kaupungin verkkosivuilla voi tutustua varhaiskasvatuksen palveluihin ja niiden sisältöön. Varhaiskasvatushakemus tehdään sähköisesti  käyttäen verkkopankkitunnuksia.

Palveluohjaukseen voi tarvittaessa jättää viestin sähköpostilla osoitteeseen paivahoitohaku@jarvenpaa.fi . 

 

Ohjeistus sähköisen varhaiskasvatushakemuksen täyttämiseen:

Lapsen huoltajana kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai HST -kortillasi.

Henkilö, jolla ei ole mahdollisuutta saada verkkopankkitunnuksia tai HST-korttia, voi ottaa yhteyttä asiakasohjaajaan.

Etsi valmiiksi kaikkien perheesi jäsenten sosiaaliturvatunnukset, joita tarvitset hakemusta täyttäessäsi.

Lomakkeen otsikoiden perässä olevaa kysymys(?) -merkkiä painamalla saat ohjeen kyseisen kentän täyttämiseen.

Mikäli ohje ei toimi, saattaa tietokoneellasi ponnahdusikkunoiden käyttö olla estetty. Klikkaa ilmoituspalkkia ja salli ponnahdusikkunoiden käyttö tilapäisesti.

Lähetyspäivämäärä kirjautuu hakemukseesi, kun tulostat täytetyn hakemuksen vasta lähetyksen jälkeen. Varhaiskasvatushakemus on voimassa vuoden lähetyspäivämäärästä lukien.

Vastuu lomakkeen tietojen oikeellisuudesta on lomakkeen täyttäjällä.

 Ohjeita hakemuksen täyttämiseen 

1. Lapsen tiedot (jokaisesta lapsesta täytetään oma lomake)   Lapsen täydellinen nimi ja henkilötunnus, huomaa henkilötunnuksessa merkki A.   Lapsen nykyinen osoite(merkitse mahdollinen tuleva osoite sivulle 4 kohtaan 8.Lisätietoja, jos olette muuttamassa Järvenpäähän)

2. Huoltajan tiedot   Ohjelma tuo ykköshuoltajaksi verkkopankkitunnuksen haltijan. Käytä saman huoltajan verkkopankkitunnuksia perheen kaikkien lasten hakemuksiin.   Puhelinnumero, josta huoltajan tavoittaa, pakollinen tieto.   Työ- tai opiskelupaikka ja sen osoite, pakollinen tieto.

Päivittäinen työaika: Valitaan huoltajan työaikaa vastaava tieto, mikäli työaika on säännöllinen.   Vuorotyö: Vanhemman työaikatiedot kohtaan 8. lisäselvitykset (sivu 4), pakollinen tieto.   Hyväksymme korkeimman hoitomaksun: Tämä kohta valitaan, mikäli hyväksytte korkeimman hoitomaksun.   Täytä samassa taloudessa asuvan puolison/avopuolison tiedot kuten ykköshuoltajan tiedot.

3. Perheen muiden alle 18-vuotiaiden lasten tiedot   Lisää perheen muut samassa taloudessa asuvat alle 18-vuotiaat lapset. Perheen koko vaikuttaa hoitomaksuun.

4. Maksulaskuri Voit laskea tulevan varhaiskasvatusmaksun käyttämällä maksulaskuria hakemusta täyttäessäsi.

5. Lapsen nykyinen hoitopaikka   Halutessasi voit kirjoittaa lisätietoja kohtaan 8 lisäselvitykset (sivu 4)

6. Toivottu varhaiskasvatusmuoto, -hoitopaikka ja aika Hoitomuoto: Valitse hoitomuodoksi joko kokopäivähoito (yli 5 tuntia päivässä) tai osapäivähoito (enintään 5 tuntia päivässä).  Ilmoita lapsi Esiopetukseen omalla sähköisellä lomakkeella. Tässä palvelussa haet lapselle esiopetuksen (4 tuntia) lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta.   Valitse 1-3 toimintamuotoa, hoitopaikkaa tai aluetta siten, että numero yksi on ensisijainen vaihtoehto. Mikälilapsella on vanhempien työstä tai opiskelusta johtuva vuorohoidon tarve (lauantai-, sunnuntai-, ilta- ja yöhoito), valitse vuorohoitoa antava yksikkö, päiväkoti Pehtoori.  Merkitse Vuorohoitoon hakevan lapsen vanhempien työajat kohtaan 8.lisäselvitykset (sivu4), pakollinen tieto.   Valitse toivottu hoidon alkamispäivämäärä. Jos hoidon alkamispäivämäärä muuttuu hakemuksen jättämisen jälkeen, ota yhteyttä palveluohjaajaan paivahoitohaku@jarvenpaa.fi tai    puhelimitse 040 315 2052 tai 040 315 2567.

Varhaiskasvatushakemus on tehtävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarvetta. Jos työllistymisen tai opiskelun takia hoidontarve on äkillinen, varhaiskasvatuspaikan järjestelyaika on kaksi viikkoa.

7. Lapsen terveydentila   Merkitse lapsen mahdollinen tuen tarve, terveydentila, allergiat ym. tähän.   Toimita kirjalliset lausunnot lapsen tuen tarpeesta, allergioista tms. palveluohjaajalle, osoitteella: Varhaiskasvatuksen palveluohjaus/ Kaupungintalo, Hallintokatu 2, PL 41, 04401 Järvenpää. Tarvittaessa varhaiskasvatuksen erityisopettaja on yhteydessä perheeseen ennen tuen tarpeessa olevan lapsen sijoittumista varhaiskasvatukseen.

8. Lisäselvitykset    Kirjaa tähän syy äkilliseen hoidontarpeeseen, muuttajien tuleva osoite ja muuton ajankohta, vuorohoitoon hakevan lapsen vanhempien työajat ja lapsen nykyisen hoitopaikan tiedot.

Jos lomakkeen täyttämisessä ilmenee kysyttävää, ota yhteyttä palveluohjaajaan paivahoitohaku@jarvenpaa.fi tai puhelimitse 040 315 2052 ja 040 315 2567

Mikäli hakemuksen lähettämisessä tulee virheilmoitus, ilmoita yhteystietosi ja lähetysaika mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen paivahoitohaku@jarvenpaa.fi.