A

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Kunnallinen varhaiskasvatus:

Hakemus kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan tulee jättää vähintään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarpeen alkamista ellei kysymyksessä ole vanhemman työllistyminen tai kouluttautuminen. Tällöin kunnan tulee järjestää varhaiskasvatuspaikka kahdessa viikossa. Myös kuntaan muuttavilla hakuaika on neljä kuukautta.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, tulee varhaiskasvatuspaikkaa hakea niin pian kuin mahdollista.

Järvenpään kaupunki järjestää äidinkielenään ruotsia puhuvien lasten varhaiskasvatuksen ostopalveluna Folkhälsans daghemmet i Träskändassa. Lapselle tehdään normaalisti varhaiskasvatushakemus sinne. Lapsen äidinkieli tarkistetaan ennen varhaiskasvatuspaikan myöntämistä.

Jokaisella lapsella on oikeus 20 tunnin laajuiseen osa-aikaiseen varhaiskasvatukseen, myös huoltajan ollessa kotona, mutta siihen osallistumiseen ei ole velvoitetta. Mikäli lapsella on oikeus vain 20 tunnin varhaiskasvatukseen viikossa, valitaan varhaiskasvatushakemuksessa Hoidon laajuus -kohdassa 20h ja valitaan Hoidon järjestämistapa-valikosta joko päivittäin klo 8-12 tai 2-3pv/vko. Varhaiskasvatuksen ollessa 4h/pv hoitoaika on klo 8-12 ja varhaiskasvatuksen kokopäivien hoitoaika on klo 8-16.

Sähköisen varhaiskasvatushakemuksen pääset täyttämään täältä. Esiopetushakemukseen taas pääset täältä. Sähköinen Varhaiskasvatuksen eAsiointipalvelu vaatii tunnistautumista. Ohjeistuksen hakulomakkeen täyttämiseen löydät alla olevasta tekstistä.

Varhaiskasvatushakemus on tehtävä 4 kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Tämä koskee myös 20 tunnin varhaiskasvatusta.

Järvenpään kaupungilla on käytössä palveluseteli, jolla perheet saavat varhaiskasvatuspaikan yksityisestä päiväkodista samaan hintaan kuin kunnallisesta päiväkodista. Yksityisiin päiväkoteihin haetaan kunkin päiväkodin omalla hakulomakkeella. Yksityisten päiväkotien yhteystiedot löytyvät täältä.

Lisätiedot ja varhaiskasvatuspäätökset:

Palveluohjaajat p. 040 315 2567

  • sähköposti: paivahoitohaku(at)jarvenpaa.fi
  • käyntiosoite: Yhteiskouluntie 13, verohallinnon talo. Soita ennen tuloa.
  • postiosoite: Varhaiskasvatuspalvelut, Hallintokatu 2, PL 41 04401 Järvenpää  

Kaupungin verkkosivuilla voi tutustua varhaiskasvatuksen palveluihin ja niiden sisältöön. Varhaiskasvatushakemus tehdään sähköisesti.

 

Ohjeistus sähköisen varhaiskasvatushakemuksen täyttämiseen:

Lapsen huoltajana kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai HST -kortillasi.

Henkilö, jolla ei ole mahdollisuutta saada verkkopankkitunnuksia tai HST-korttia, voi ottaa yhteyttä palveluohjaajaan.

Etsi valmiiksi kaikkien perheesi jäsenten sosiaaliturvatunnukset, joita tarvitset hakemusta täyttäessäsi.

Lomakkeen otsikoiden perässä olevaa kysymys(?) -merkkiä painamalla saat ohjeen kyseisen kentän täyttämiseen.

Mikäli ohje ei toimi, saattaa tietokoneellasi ponnahdusikkunoiden käyttö olla estetty. Klikkaa ilmoituspalkkia ja salli ponnahdusikkunoiden käyttö tilapäisesti.

Lähetyspäivämäärä kirjautuu hakemukseesi, kun tulostat täytetyn hakemuksen vasta lähetyksen jälkeen. Varhaiskasvatushakemus on voimassa vuoden lähetyspäivämäärästä lukien.

Vastuu lomakkeen tietojen oikeellisuudesta on lomakkeen täyttäjällä.

 Ohjeita hakemuksen täyttämiseen 

1. Lapsen tiedot (jokaisesta lapsesta täytetään oma lomake)   Lapsen täydellinen nimi ja henkilötunnus, huomaa henkilötunnuksessa merkki A.   Lapsen nykyinen osoite (merkitse mahdollinen tuleva osoite sivulle 4 kohtaan 8.Lisätietoja, jos olette muuttamassa Järvenpäähän)

2. Huoltajan tiedot   Ohjelma tuo ykköshuoltajaksi verkkopankkitunnuksen haltijan. Käytä saman huoltajan verkkopankkitunnuksia perheen kaikkien lasten hakemuksiin.   Puhelinnumero, josta huoltajan tavoittaa, pakollinen tieto.   Työ- tai opiskelupaikka ja sen osoite, pakollinen tieto. Muista laittaa sähköpostiosoitteesi hakemuksiin.

Päivittäinen työaika: Valitaan huoltajan työaikaa vastaava tieto, mikäli työaika on säännöllinen.   Vuorotyö: Vanhemman työaikatiedot kohtaan 8. lisäselvitykset (sivu 4), pakollinen tieto.   Hyväksymme korkeimman hoitomaksun: Tämä kohta valitaan, mikäli hyväksytte korkeimman hoitomaksun.   Täytä samassa taloudessa asuvan puolison/avopuolison tiedot kuten ykköshuoltajan tiedot.

3. Perheen muiden alle 18-vuotiaiden lasten tiedot   Lisää perheen muut samassa taloudessa asuvat alle 18-vuotiaat lapset. Perheen koko vaikuttaa hoitomaksuun.

4. Maksulaskuri Voit laskea tulevan varhaiskasvatusmaksun käyttämällä maksulaskuria hakemusta täyttäessäsi.

5. Lapsen nykyinen hoitopaikka   Halutessasi voit kirjoittaa lisätietoja kohtaan 8 lisäselvitykset (sivu 4)

6. Toivottu varhaiskasvatuksen toimintamuoto, varhaiskasvatuspaikka ja aika: Valitse hoidon laajuus (joka 20h/vko tai laajempi), hoidon tarve (montako tuntia/kk), hoidon järjestämistapa (valikosta varattava tuntimäärä/kk) ja sitten hoitomuoto valikosta varattujen tuntien mukaan.  Ilmoita lapsi Esiopetukseen omalla sähköisellä lomakkeella. Tässä palvelussa haet lapselle esiopetuksen (4 tuntia) lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta.   Valitse 1-3 toimintamuotoa, hoitopaikkaa tai aluetta siten, että numero yksi on ensisijainen vaihtoehto. Mikäli lapsella on vanhempien työstä tai opiskelusta johtuva vuorohoidon tarve (lauantai-, sunnuntai-, ilta- ja yöhoito), valitse vuorohoitoa antava yksikkö, päiväkoti Pehtoori.  Merkitse Vuorohoitoon hakevan lapsen vanhempien työajat kohtaan 8.lisäselvitykset (sivu4), pakollinen tieto.   Valitse toivottu hoidon alkamispäivämäärä.

Varhaiskasvatushakemus on tehtävä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarvetta. Jos työllistymisen tai opiskelun takia hoidontarve on äkillinen, varhaiskasvatuspaikan järjestelyaika on kaksi viikkoa.

7. Lapsen terveydentila   Merkitse lapsen mahdollinen tuen tarve, terveydentila, allergiat ym. tähän.   Toimita kirjalliset lausunnot lapsen tuen tarpeesta, allergioista tms. palveluohjaajalle, osoitteella: Varhaiskasvatuksen palveluohjaus/ Kaupungintalo, Hallintokatu 2, PL 41, 04401 Järvenpää. Tarvittaessa varhaiskasvatuksen erityisopettaja on yhteydessä perheeseen ennen tuen tarpeessa olevan lapsen sijoittumista varhaiskasvatukseen.

8. Lisäselvitykset    Kirjaa tähän syy äkilliseen hoidontarpeeseen, muuttajien tuleva osoite ja muuton ajankohta, vuorohoitoon hakevan lapsen vanhempien työajat ja lapsen nykyisen hoitopaikan tiedot.