A

Vertaisneuvojakoulutus, byrogratian viidakko tutuksi

Järvenpäässä koulutettiin Sosku-hankeessa tammi-toukokuussa 2016 ja 2017 vapaaehtoisia vertaisia toimimaan virastoissa ja netissä asioitaan hoitavien ihmisten tukena. Koulutuksessa sai perustiedot eri virastojen palveluista. Vertaisneuvojakoulutus on juurtunut Sosku-hankkeelta Setlementti Louhelan toiminnaksi ja he järjestävät seuraavan vertaisneuvojakoulutuksen keväällä 2018.

Keväällä 2018 Vertaisneuvojakoulutusta jälleen tarjolla Järvenpäässä!

Onko sinulla kokemusta erilaisten lomakkeiden, byrokratian ja
virastojen kanssa selviytymisestä? Oletko halukas tukemaan toisia?

Järvenpäässä koulutetaan tammi - toukokuussa v. 2018 vapaaehtoisia vertaisia toimimaan virastoissa ja netissä asioitaan hoitavien ihmisten tukena. Koulutuksessa saa perustiedot mm. seuraavista asioista: Kelan ja sosiaalitoimen palveluista, terveyspalveluista, asunnon vuokraamisesta, velkajärjestelystä, mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä näiden palveluiden nettisivustojen käytöstä. Koulutukseen kutsutaan luennoitsijoita myös osallistujien toiveiden mukaan.

Vertaisneuvoja eli VERNE auttaa ja tukee palveluiden käytössä. Koulutukseen osallistuminen antaa myös itselle lisää keinoja ja valmiuksia toimia virastoissa sekä nettiin perustuvissa palveluissa. Vertaisneuvonta perustuu vapaaehtoisuuteen, avoimuuteen ja vertaistukeen.

Vuoden 2018 koulutus toteutetaan torstai iltapäivisin 18.1.2018 lähtien klo 12 - 16
(4 tuntia/kerta) Osoitteessa: Louhelankuja 1, Setlementti Louhelan juhlasalissa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Anne Marie Turunen
puh. 045 146 6426 ja s-posti: anne.turunen(at)setlementtilouhela.fi