A

Vertaisneuvojakoulutus, byrogratian viidakko tutuksi

Onko sinulla kokemusta erilaisten lomakkeiden, byrokratian ja virastojen kanssa selviytymisestä? Oletko halukas tukemaan toisia samassa tilanteessa olevia?

Järvenpäässä koulutetaan tammi-toukokuussa 2017 vapaaehtoisia vertaisia toimimaan virastoissa ja netissä asioitaan hoitavien ihmisten tukena. Koulutuksessa saa perustiedot eri virastojen palveluista (Kela, sosiaalitoimi, terveyspalvelut, sosiaali- ja potilasasiamies, mielenterveys- ja päihdepalvelut, testamentti, hoitotahto ja velkajärjestely) sekä virastojen nettisivustojen käytöstä ja sähköisestä asioinnista.

Vertaisneuvoja eli VERNE auttaa ja tukee palveluiden käytössä. Koulutukseen osallistuminen antaa myös itselle lisää keinoja ja valmiuksia toimia virastoissa sekä nettiin perustuvissa palveluissa. Vertaisneuvonta perustuu vapaaehtoisuuteen, avoimuuteen ja vertaistukeen.

Koulutus toteutuu pääsääntöisesti torstai iltapäivisin 19.1.2017-18.5.2017 klo 13-17 (4 tuntia/kerta) Setlementti Louhelan Juhlasalissa, Louhelankuja 3, Järvenpäässä.

Koulutus on osallistujille maksutonta ja siihen voi tutustua kolme ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen koulutukseen osallistuvat sitoutuvat jatkamaan sen loppuun asti ja saavat tästä osallistumistodistuksen. Halukkailla on mahdollisuus suorittaa VERNE-loppukoe, jonka läpäisemällä saa oikeudet käyttää VERNE-nimikettä ja toimia vertaisneuvojana.

Ilmoittautumiset Vertaisneuvojakoulutukseen 29.12.2016 mennessä:
Sosku-hankkeen hanketyöntekijä Susanna Hyypiälle
susanna.hyypia@jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2484

tai kirjeellä:
Susanna Hyypiä Sosku-hanke,
Järvenpään sosiaalinen kuntoutus,
Wärtsilänkatu 61,
04440 Järvenpää

Koulutuksen järjestää yhteistyössä Järvenpään kaupungin sosiaalisen kuntoutuksen yksikön SOSKU-hanke, Setlementti Louhela ja Yhdistysverkoston Tukipolkuja-hanke.