A

Yleisöluennot ja tapahtumat

YLEISÖLUENNOT JA TAPAHTUMAT syyslukukaudella 2020

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista, paitsi 28.10.

Luennot järjestetään Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa klo 18.00-19.30.

Seuraamme jatkuvasti Suomen valtioneuvoston ja THL:n suosituksia sekä ohjeita ja jos koronatilanne aiheuttaa uusia varotoimenpiteitä, toimimme niiden mukaisesti. Noudatamme syksyn toiminnassamme viranomaisten antamia turvallisuussuosituksia kokoontumisten järjestämisessä.

Puutarha talviteloille

ke 23.9.2020 klo 18.00-19.30

Puutarhuri Lea Raudan luennon teemoja: Helpota kevään hommia, älä huhki turhaan! Leikataanko puita ja pensaita syksyllä, voiko siemeniä kylvää seuraavaksi kevääksi, vieläkö taimia voi istuttaa ja kuinka paljon pihaa pitää haravoida? Opit laittamaan pihasi talviteloille ja voit täysillä nauttia talvesta ja odottaa kevään tuloa hyvillä mielin.

Järvenpään Kaupunkipolku A

La 26.9.2020 klo 10.00-13.00, 
Lähtö Järvenpään Opisto, Kansakoulunkatu 1 sisäpihalta.
LuK Tuula Siltasari-Peltosen johdattelema Kaupunkipolku esittelee keskusta-alueen rakennuksia ja muita mielenkiintoisia kohteita kahden vuosisadan ajalta. Kävelykierroksella kuullaan kohteiden vaiheista ja tyylisuunnista ja niihin liittyvistä henkilöistä ja tapahtumista. Kierroksen pituus on n. 4 km.

Inspiration Matisse!

ke 30.9.2020 klo 18.00-19.30
FM Eija Olssonin aiheena on ranskalainen modernistin Henri Matissen vaikutus Pariisiin perustamansa taidekoulun ruotsalaisten ja norjalaisten oppilaiden töissä. Esittelyssä ovat mm. Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén, Leander Engström, Einar Jolin, Maj Bring, Carl Palme, Per Krogh, Henrik Sörensen ja Arthur C:son Percy.

Vaali merkityksellisyyttä - johda itseäsi

ke 7.10.2020 klo 18.00-19.30
Results Coach Jorma Korkkisen luennon teemat: Merkityksellisyyden kokemukset tekevät elämästä hyvän ja arvokkaan. Kiinnittämällä huomiota tärkeisiin asioihin, vahvistamme samalla yhteyttä itseemme. Miten sinä voit vaalia merkityksellisyyttä?

Nuorten ja aikuisten univaikeudet ja niiden hoitaminen

ke 21.10.2020 klo 18.00-19.30
Unikouluttaja Johannes Kajavan luennon teemat: Kiireinen elämäntahti häiritsee lepoa ja unta niin nuorilla kuin aikuisilla. Univaikeuksien myötä työssä ja koulussa pärjääminen vaikeutuu, joillakin jopa epäonnistuu. Miten siis lisätä unen määrää ja laatua? Omilla valinnoilla on merkitystä, mutta myös unettomuuden kotihoito-ohjeita voidaan tarvita.

Tietoturvan askeleet

ke 28.10.2020 Huom. Ilmoittautuminen!
Senior Advisor, Head of Privacy at Sofigate Olli Haukkovaara
Perusasioita tavallisen ihmisen digiarjen tietoturvasta: miten laite pidetään ajan tasalla käyttöjärjestelmän ja ohjelmien päivitysten suhteen, haittaohjelmien torjunnasta, oman identiteetin turvaamisesta ja mahdollisesti miten suojata oma kotiverkko. Luentoa voi seurata myös etänä. Huom. Ilmoittautuminen https://www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa/

Pohjois-Norjan rannikkoreitit

ke 4.11.2020 klo 18.00-19.30
Luontokuvaaja ja tietokirjailija Harri Ahonen kertoo Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista; Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot, tarunhohtoinen Nordlandin rannikko, lapsille ja nuorille omistettu Sjunkhattenin kansallispuisto ja dramaattinen Möysalenin kansallispuisto. Mukana myös eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat ja tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri. Yhteistyössä kirjaston kanssa.

Minä ja marttyyri

ke 11.11.2020 klo 18.00-19.30
Sosiaalipsykologi Janne Viljamaan luennon teemoja mm. läheisriippuvuus, auttajan varjo, henkinen väkivalta ja syyllistäminen ryhmissä, passiivis-aggressiivisuus ja itsetunnon vahvistaminen.