A

Yli 70-vuotiaat

Kysely yli 70-vuotiaille palvelutarpeen arvioimiseksi

Järvenpään kaupunki kartoittaa kyselyn avulla koronavirusepidemian aikaista palvelutarvetta yli 70-vuotiaille. Tarkoituksena on varmistaa, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/5ED320A8B0C8D5CA 

Kaupunki soittaa ja lähettää kirjeen kaikille yli 70-vuotiaille

Järvenpään kaupunki ottaa yhteyttä ja tavoittelee kaikkia yli 70-vuotiaisiin koronatilanteen johdosta. Puhelussa kerrotaan tuen ja avun mahdollisuuksista sekä varmistetaan samalla, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana.

Puhelu tulee palvelunumerosta 040 315 3154.

Järvenpään kaupunki on lähettänyt 26.3. kaikille yli 70-vuotiaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan saatavista palveluista arkea helpottamaan sekä tärkeistä palvenumeroista. Kirjeessä on myös Keusoten toimintaohjeita, miten toimia jos epäilee itsellään koronatartuntaa.

Kotiin postitetun kirjeen löydät myös täältä: Kirje yli 70-vuotiaille kaupunki ja Keusote

Palvelunumero yli 70-vuotiaille

Kaupunki on avannut palvelunumeron yli 70-vuotiaille. Palveluaika numerossa 040 315 3154 on arkisin klo 9–15. Järvenpään kaupunki vetoaa myös ikäihmisten omaisiin, että heidän hyvinvointinsa varmistetaan. Myös omaiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon.

Kaupungin numero ei palvele sairaustapauksissa, vaan silloin tulee ottaa yhteyttä Keusoten koronahoitonumeroon 019 226 0099.

Pysy erillään lähikontakteista

Valtioneuvoston tavoite on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, lisäksi perussairauksia esiintyy ikäihmisillä nuoria enemmän.

Toimintaohje on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa karanteenia vastaavia olosuhteita.

Kotiinkuljetuspalvelut

Alla olevassa liitteessä on tietoa järvenpääläisistä kotiinkuljettavista yrityksistä ja kauppakassipalveluista.

Kotiinkuljetuspalvelut Järvenpäässä koronan aikaan

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste yli 70-vuotiaiden tukeminen epidemiatilanteissa